DEKORACIJA

Preproste ideje za noč čarovnic

Tokrat sem se posvetila trem res preprostim idejam za noč čarovnic. Pri nekaterih vam lahko pomagajo celo otroci. Namerno sem ustvarila kreative, ki delujejo bolj prijazno. Tako na noč čarovnic tudi najmlajši ne bodo prestrašeni zlezli pod mizo :)

Vesela družinica netopirjev

Tokrat sem netopirje naredila kar iz lesenih kljukic, a prvo sem jih črno obarvala. Lahko uporabite sprej, ampak jaz sem uporabila kar črni flomaster. Med zalogo rezervnih gumbov sem poiskala 6 najmanjših, in sicer bele barve. V sredini sem jih prav tako pobarvala s črnim flomastrom. Iz gumbov sem torej ustvarila oči za netopirje, krila pa sem oblikovala iz tršega črnega papirja. Oči sem prilepila na sprednjo stran kljukice, papirnata krila pa na zadnjo stran.

netopirčki

Netopirje lahko postavimo kot okras na ravne površine, s pomočjo vrvice jih lahko obesimo na strop ali pa jih preprosto pripnemo na različna mesta – navsezadnje so narejeni iz kljukic.

Prijazna mumija

Mumija je lanterna, v katero lahko postavimo svečko in pričaramo praznično vzdušje. Tukaj sem uporabila večji kozarec za vlaganje, ki sem ga ovila v navaden bel povoj. Le-tega sem na nekaterih mestih premazala s prozornim premazom, lahko pa uporabite tudi prozoren lak za nohte. Lak ali premaz ni potrebno nanesti po celotni površini. Le tu in tam, da povoj ostane na mestu. Na koncu sem na lanterno prilepila še večje okrasne oči, ki sem jih kupila v trgovinah z izdelki za ustvarjanje in kos črnega papirja v obliki nasmeška.

prijazna mumija

Prijazna mumija bo za noč čarovnic našla svoje mesto poleg steklenih buč, ki sem jih ustvarila že lani.

Klobuk za dobre čarovnice

Ta projekt je malo bolj zahteven, zato vam 5-letniki ne bodo v veliko pomoč, tisti malo starejši pa bodo morda vseeno lahko pomagali. Ta klobuk sem ustvarila za mojo nečakinjo in resnično upam, da smo dobro izmerili obseg njene male, a brihtne glavice :)

Klobuk je narejen iz črnega šeleshamerja, okrasila pa sem ga z vrtnicami iz filca – za mojo nečakinjo obvezno roza barve!

čarovniški klobuk

Za klobuk se uporabila črni šeleshamer, A2 format. Večji kos sem uporabila za spodnji del klobuka. Izrezala sem krog s premerom cca 40 cm. V sredini sem sprva s šestilom zarisala krog z obsegom 53 cm. V ta notranji krog sem zarisala še manjši krog, katerega obseg je približno 2 cm oddaljen od prvega. Iz najmanjšega kroga sem izrezala sredino, nato pa na 2 cm zarezala nepravilne štirikotnike proti drugemu krogu z obsegom 53 cm. Štirikotnike sem privzdignila in pripravila površino za lepljenje.

Preostanek črnega šeleshamer papirja sem uporabila za zgornji del klobuka. Polkrožno površino sem zvila v stožec in jo prilepila z obojestrankim lepilnim trakom. Stožec sem dvakrat krajšala, da sem dobila prav tak obseg, ki se prilega spodnjemu delu klobuka. Oba dela sem zlepila z obojestranskim lepilnim trakom s pomočjo tistih privzdignjenih nepravilnih štirikotnikov na vrhu slike.

Za okras sem iz roza filca izrezala trak, prav tako z obsegom 53 cm. Na trak sem prišila še okrasne vrtnice iz preostanka filca in vse skupaj z obojestranskim lepilnim trakom pritrdila na rob stožca.

Moja zbirka dekoracij za noč čarovnic se je tako povečala še za tri kreacije. Če želite pogledati lanskoletne ideje, kliknite na spodnjo sliko.

noc carovnic ideje napis fb2

Pa lep čarovniški pozdrav do naslednjič …

Delimo ideje: