O MENI

Moje ime je Tadeja. Sem mamica dveh nadobudnih fantkov, partnerica in ustvarjalka ter avtorica spletnega mesta preprostoinlepo.si.

Sem velika ljubiteljica enostavnih in hitrih rešitev, ki tako ali drugače lepšajo moj dom, zato na preprostoinlepo.si že več let delim ideje z različnih področij, kot so urejanje in organizacija doma, dekor in manjše prenove. Vsake toliko objavim tudi kakšen recept, če je le-ta pohvaljen s strani mojih najbližjih :)

Profesionalni organizator prostorov

Po poklicu sem uni. dipl. Organizator dela in več kot desetletje sem  delala v marketingu, urejanje in organizacija doma/prostora pa je bila moja osebna strast. Del svojega prostega časa sem posvetila gledanju oddaj o preobrazbi doma ter prebiranju knjig in revij o organizaciji in urejanju prostora.

Kar je v preteklih letih bil le moj hobi in skrb za naš dom, sedaj postaja del mojega vsakdanjika, saj sem se odločila, da začnem samostojno poslovno pot kot profesionalni organizator prostora.

Zakaj in kako sem postala profesionalni organizator prostora?

Ko pogledam nazaj v svoje otroštvo in najstništvo, nisem vedno imela pospravljene sobe. Moja sestra je bila veliko večji redoljub kot jaz, in za to je obstajal zelo dober razlog. Vsakič, ko sem sobo pospravila, je čez nekaj dni ponovno nastal nered. Zdelo se mi je, da vlagam svojo energijo v nekaj, kar traja le kratek čas.

Šele pri 25-ih sem ugotovila, zakaj do tega prihaja. V roke sem prejela knjigo Čiščenje nereda in Feng šui (Karen Kingston) in vsebina knjige mi je odprla oči. Moje pospravljanje do takrat ni bilo temeljito, ampak le površinsko. Počistila sem malenkosti, pobrisala prah in določene predmete postavila nazaj na njihovo mesto. A do takrat nikoli nisem temeljito odpravila navlako in predmetom, ki mi dobro služijo, namenila pravo mesto.

Ko sem se preselila na svoje, sem zaradi dobro organiziranega doma z lahkoto vzdrževala red in čistočo. Vse v mojem domu je imelo namen in svoj prostor. Ko sva zaživela skupaj s partnerjem, tudi ni bilo veliko izzivov in prilagajanj na tem področju. Ko pa sva v 2017 postala starša, so bile spremembe še kako očitne.

Kot vsi drugi starši sva tudi sama opazila, da imamo sedaj več stvari in manj časa. Življenjski slog se je celovito spremenil, zato je bila reorganizacija našega doma še kako potrebna. Ko sem na tem področju nabrala veliko osebnih izkušenj, sem se odločila, da svoje znanje še oplemenitim in pridobim certifikat.

Verjamem, da si vsakdo zasluži lep in urejen dom, ne glede na kvadraturo nepremičnine, zato danes pomagam obremenjenim družinam in posameznikom pri organizaciji doma.