DEKORACIJA

Pladenj iz okvirja

Lep pozdrav vsem po dolgem času. September je minil zelo hitro. Kot da ni štel vseh 30 dni. Sedaj plačujem že oktobrske položnice in se še preveč dobro zavedam, da je 9. mesec minil brez objav. Še na nekaj vaših vprašanja sem odgovorila zelo pozno. Na osebnem področju se dogaja na veliko in morda bom v kratkem pisala že o nakupu stanovanja … Držite pesti, prosim! V mislih namreč že izbiram zavese :)

Kljub vsemu še vedno najdem čas za kak manjši projekt. Današnji vam ne bo vzel več kot 20 minut časa, prav tako pa lahko uporabite material in predmete, ki jih že imate doma.

Tisti ki ste prebrali že večino preteklih objav, poznate mojo željo po predalčkanju, zlaganju in organizaciji stvari. Pri organizaciji včasih uporabljam tudi pladnje. Niso le dodatna podloga, ki polepša kuhinjski pult, omaro v dnevnem prostoru ali kopalnici. S pladnji definiramo prostor, kjer se nahajajo določeni predmeti. Če se predmeti med seboj ne ujemajo ali celo razlikujejo po svoji funkcionalnosti, jih s pladnjem povežemo v celoto.

Če pri roki nimate pravega pladnja, lahko le-tega ustvarite iz okvirja za slike.

okvir_pladenj_2

Sama sem izbrala okvir z globokim robom. Zamenjala sem zaporedje kartonske podlage okvirja in stekla. Med njima sem vstavila z okrasnim papirjem zavit karton. Na vrhu stekla sem vse skupaj pritrdila s stranskimi zaponkami. Za konec sem notranjo stran okvirja okrasila še s samolepilnim okrasnim trakom. Okvir, ki je  sedaj že pladenj, je hitro našel svoje mesto v kopalnici. Na njem so zbrani nekateri kozmetični izdelki.

Pladnji dandanes ne predstavljajo več le predmet serviranja ali prenašanja kozarcev in skodelic. Z njimi lahko organiziramo in urejamo predmete na kuhinjskih pultih, pisarniških mizah, v kopalnici in več ali manj povsod kjer shranjujemo stvari na odprtih in ravnih površinah.

Ker nas jesen opominja nase s slabim vremenom in krajšimi dnevi, v prihodnje načrtujem nekaj jesenskih projektov. Seveda nas čaka še noč čarovnic, ki jo morda bolj kot jaz čaka moja nečakinja. Torej ne uidejo nam buče in netopirji.

Lep pozdrav do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: