DEKORACIJA

Osvežitev Kallax omare

Že dolgo časa se nisem oglasila, ampak za to obstaja zelo dober razlog. Dopust! Pošteno sem se naužila morskega zraka, sladoleda in … vročine! Pretekli teden so nastopile bolj sveže vremenske razmere in z njimi motivacija za nove projekte. Današnja objava se nanaša na 2 omari Kallax, ki sta po več letih doživeli manjšo osvežitev.

Omenjene omare so zelo razširjene. Zdi se mi, da imajo vsi prijatelji in znanci kakšno doma, uporabljajo pa jih v različne namene in v različnih prostorih (dnevna soba, hodnik, shramba, otroška ali študentska soba).

OMARA PREJ

Po slikah ste morda prepoznali standardno kockasto obliko, še en kultni izdelek švedskega proizvajalca pohištva Ikea. Pred leti sem za eno odštela le 17,50 €. Obe kocki sem sčasoma dopolnila s primernimi škatlami za shranjevanje v beli in prozorni barvi (serija Lekman), vsaka od njih pa me je takrat stala slabih 10 €. Sedaj po 4 letih sem se odločila za spremembo, nisem pa želela preveč zapraviti.

omara in pohištvene noge

Sprva sem na spodnji del omar privila kovinske pohištvene noge in jih tako dvignila za 10 cm. Nekako sem postala velik pristaš dvignjenega ali premičnega pohištva (na kolescih). Po eni strani lažje vzdržujemo čistočo (lažje sesanje in čiščenje), po drugi pa ustvarimo bolj eleganten videz. Pohištvene noge so na voljo v specializiranih trgovinah za dom in vrt, cene pa so zelo podobne – gibajo se od 1,75 € do 3,00 €, odvisno od oblike in barve.

prenovljena omara2

Po samem dvigu omar sem želela uskladiti še škatle za shranjevanje. Prej sem uporabljala dve beli in dve prozorni škatli. Vse 4 sem razstavila in jih nazaj sestavila tako, da imajo vse belo sprednjo stranico. Videz omar je sedaj bolj poenoten. Z razstavljanjem sem prihranila dodatnih 20 €, ki bi jih sicer potrebovala za nakup 2 novih belih škatel.

Julija res nisem spisala novih objav, avgust pa je bolj obetaven. Že vestno sestavljam seznam prihodnjih projektov. Čaka me (nas) še pestro poletje in po vremenski napovedi tudi bolj toplo :)

Delimo ideje:

5 komentarjev

 • Lidija

  Iščem kallax omare po spletu… kje pa se to dobi? Jih je treba it iskat v trgovino ali se jih da dobiti kje preko interneta?

 • andreja

  Živjo,
  enkraten blog, sem ga šele pred kratkim odkrila. Utaplajm se v neredu, odvečnih papirjih, nepotrebnih oblačilih, škatlah, drobarijah. Odkar te berem, je že veliko tega šlo stran. Pa še mnogo me čaka.
  Moja zasvojenost so razne revije o naravnem vrtnarjenju, naravnem zdravljenju, domači kozmetiki, recepti za jedi. Nekaj časa jih kopičim, potem začnem trgati iz njih liste in to shranjujem, imam mape z recepti, katere nikoli ne pogledam, imam posebne mape za naravno zdravljenje, za vrtnarjenje. Problem imam tudi z zdravniškimi izvidi, kateri se mi valjajo po predalu in ko kaj rabim, nikoli ne najdem. Imaš kakšen predlog, mogoče bi napisala novo temo. Bi mi mogoče lahko poslala excelovo tabelo za spremljanje izdatkov, da bi jo imela v računalniku?

  Bodi lepo in še kaj piši.

  LP Andreja
  Si kar predstavljam, kako lepo imaš v stanovanju.

  • Tadeja

   Živjo,
   oprosti za tako pozen komentar. Žal septembra nisem bila tako aktivna na blogu. Me veseli, ko vsi najdete nekaj zase. Jutri bo po dolgem času nova objava, sicer kratka, ampak ponovno aktiven začetek :)
   LP