Dekoracija

Svečniki iz steklenih kozarcev

Svečniki iz kozarcev so le en izmed mnogih letošnjih projektov, ki bodo popestrili predbožični čas. Je za vas še prezgodaj? No, jaz sem začela sezono že prejšnji teden, ko sem v službi začela predvajati Last Christmas od skupine Wham. Slišala sem kar nekaj negodovanj in vzdihljajev, ampak kljub presenetljivo lepemu novembrskemu vremenu jaz že po malem zganjam praznično evforijo. Če je četrtek mali petek, potem je lahko tudi november mali december :)

Pa se vrnimo k ideji. Gre za zelo enostaven trik, ki sem ga pred leti zasledila na oddaji Nate Berkus show. Ena izmed nastopajočih je v pol ure morala praznično okrasiti dnevni prostor. Od takrat naprej pomnim, da lahko s pomočjo steklenih kozarcev, nekaj elastik in akrilne barve v spreju naredimo prav lepe svečnike.

kozarci pred barvanjem

Sprva poskrbimo, da so površine kozarcev čiste in nemastne. Elastike preprosto porazdelimo okrog kozarcev in s pomočjo le-teh oblikujemo vzorec. Poskrbimo, da so dobro poravnane, brez izkrivljenih robov. Nato po navodilih proizvajalca začnemo nanašati akrilno barvo v spreju. To lahko dobite zelo poceni v kakšni kitajski trgovini (cca 5 €), lansko leto pa sem jih kupila celo v Lidlu na akciji.

Obarvani kozarci

Pustimo, da se barva dobro posuši. Jaz sem jih pustila kar čez noč in nato naslednji dan odstranila elastike. Elastike nisem potegnila dol, ampak kar prerezala s škarjicami. Rezultat je viden na zgornji in spodnji sliki.

Svečniki2

Vrh svečnikov lahko dodatno okrasimo z darilnim trakom in tako prekrijemo navojni del steklenega kozarca. Jaz sem ljubiteljica preprostih stvari, zato traka nisem uporabila, kljub temu, da sem ga kupila prav za ta namen. Očitno bo prišel v poštev pri kakšnem drugem projektu ali zavijanju daril …

Seznam prazničnih projektov se že kar vrsti. V mislih imam nekaj novih okraskov in dekoracij … Torej se vidimo – beremo ob naslednjih objavah.

LP, Tadeja

Delimo ideje: