DEKORACIJA

Okraski s fotografijami

Letos sem naši jelki dodala 4 nove okraske, ki prikazujejo nekaj utrinkov tega leta. V 2017 je dom in življenje z veseljem (in tudi občasnim jokom) napolnil najin prvorojenec. Stanovanje že krasijo skupne fotografije, nekaj teh pa v črnobeli barvi krasi tudi božično jelko.

V trgovini za ustvarjanje sem nakupila prozorne kroglice. V njihovo notranjost lahko dodajamo različne zimske in božične figurice z umetnim snegom, tudi poslikamo lahko njihovo zunanjost. Jaz sem jih uporabila kot okvir za fotografije. Na fotopapir sem natisnila nekaj črnobelih fotografij, ki smo jih posneli v zadnjih 12 mesecih. Po meri kroglic sem jih krožno izrezala in vstavila v njihovo sredino. Kroglice se namreč preprosto odpirajo in zapirajo.

Okraski s fotografijami

Ker se okraski radi vrtijo, je dobro, da zadnjo stran fotografije zapolnimo. To lahko naredimo s kakšnim citatom, lepimi željami, ali pa čez prelepimo okrasni papir. Vedno pa lahko drugo stran zapolnimo še z eno fotografijo.

Okraske s fotografijami lahko tudi podarimo. Eno prozorno kroglico sem namreč shranila, ker bom z njo dopolnila darilo za moje starše. Tako bosta tudi (že drugič) dedi in babi imela spomin na svojega vnuka in vnukinjo na božični jelki.

Če okraski s fotografijami niso za vas, potem prebrskajte med spodaj objavljenimi idejami. To so okraski, s katerimi sem jelko krasila že v preteklih letih.

Vsi ti okraski polnijo naše božično drevo. Kljub njihovi drugačnosti tvorijo celoto in upam, da bodo v prihodnjih letih to mojo “tradicijo” pomagale soustvarjati tudi otroške roke :)

Želim vam veliko veselja v zadnji tretjini decembra in lep pozdrav do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: