DEKORACIJA

Doma narejeni božični okraski

Vsako leto našo smreko okrasimo s 3 ali 4 novimi božični okraski. Kakšnega najdemo v trgovini, vedno pa dopolnimo božično jelko tudi z novim okraskom, ki ga naredim sama. Ta decembrski običaj negujem že več kot 10 let, zato skoraj polovico naše jelke krasijo različni doma narejeni božični okraski.

božični okraski
Okrasek iz otroške igrače

Letos sem za okrasek uporabila otroško igračo, in sicer starinski VW kombi. Igračka ni bila več uporabna za igro, ker je podvozje vozila kljub večkratnim “servisom in popravilom” vztrajno odstopalo. S spremembo namembnosti sem kombiju podarila novo življenje. Sedaj s smrečico na strehi krasita skupaj z drugimi okraski smreko pri nas doma.

Pri takšnih okraskih imam rada 2 stvari. Za ustvarjanje takšnega okraska ne potrebujemo nič drugega kot pištolo za vroče lepljenje (ali zelo dobro lepilo) in božični motiv, ki ga prilepimo na vozilo (smreka, mini darilne škatle). Prav tako so takšni okraski unikatni, posebni in običajno pridobijo več pozornosti s strani gostov kot komercialni okraski.

V preteklosti sem predstavila že kar nekaj božičnih okraskov, ki sem jih naredila sama. Če imate doma zamaške iz plute, sladoledne palčke ali lesene kljukice, lahko tudi sami ustvarite edinstvene praznične motive. Za navodila posamičnih okraskov kliknite na izbrano sliko spodaj in sledite navodilom. 

 

Pobrskajte po omarah in predalih. Preverite, če imate doma stvari, ki ji lahko spremenite v okraske in v oblikovanje vključite svoje otroke. Ustvarjanje ročno izdelanih božičnih okraskov lahko predstavlja še eno zabavno decembrsko dejavnost za vso družino.

Za več prazničnega navdiha lahko pogledate vse pretekle objave s klikom na povezavo božič.

 

Delimo ideje: