DEKORACIJA

Nekaj je pod smrekco

Božična jelka je najlepša na božično (ali novoletno) jutro, ko nas spodaj pričaka kakšna mala pozornost ali pa velika škatla presenečenja. Kljub temu pa naš dom krasi več kot le en dan v letu, zato sem v preteklosti že iskala ideje za dekoriranje prostora pod jelko. Kaj lahko postavimo pod njo, da bo privlačna ves čas?

V eni izmed prejšnjih objav sem že omenila, da moja božična jelka meri kar 2 m v višino. Gre seveda za umetno jelko, ki jo v spodnjem delu pokonci drži štirikotno železno ogrodje oz. stojalo. Ko po božičnem jutru darila zapustijo svoj prostor, se prikaže hladno ogrodje. Zato sem spodnji del jelke okrasila z večjo štirikotno košaro in mehkim prekrivalom.

košara za smreko priprave 1

Gre za preprosto, naravno pleteno košaro, ki sem jo z lahkoto prilagodila kovinskemu stojalu. Po kotih sem z olfa nožem izrezala odprtine za noge stojala za boljšo stabilost. Ko sem stojalo dobro namestila v košari, sem dodala prvi del stebla in privila vijake.

košara za smreko priprave 2

Stojalo sem obdala z belo deko, da bi ustvarila efekt mehkega snega. Po vsem tem sem dodala še preostale dele jelke, zataknila in poravnala veje in začela z najljubšim delom – okraševanjem.

košara za smreko final

Sama sem uporabila košaro, a obstaja še veliko drugih opcij, med katerimi lahko izbirate. Ena izmed najbolj uporabnih je seveda prt. Če ste zelo spretni, lahko kakšnega sešijete kar sami, a tudi na trgovinskih policah najdete kakšnega s prazničnim motivom. Morda radi najemate zeleno božično drevo, ki vam ga dostavijo v nekaj tedenski najem. Lonec, v katerem prejmete drevesce, lahko ovijete z daljšim starim šalom ali pa ga oblečete v star volnen pulover (uporabite le osrednji del). Enkrat sem na spletu celo zasledila sliko z vlakcem in progo, speljano okrog jelkinega stojala. Če je vaš otrok (ali celo mož) navdušen nad vlaki, vam bo morda z veseljem priskočil na pomoč in vam posodil svojo igračo :)

Praznična podoba mojega doma dobiva končno obliko. Nakupiti moram le še nekaj daril in malenkosti za najbližje, nato pa se predam vsem prazničnim lepotam.

Delimo ideje:

2 komentarja