DEKORACIJA

Novoletne voščilnice v zadnji minuti

Čeprav sem imela ustvarjanje novoletnih voščilnic v mislih že novembra, sem jih naredila šele pred nekaj dnevi. Gre za voščilnice, ki jih lahko naredimo v zadnji minuti z nekaj papirja in drugimi dodatki (stari gumbi, darilni trak in filc). Tokrat sem oblikovala 3 različne motive.

Božičkova obleka

Motiv prve voščičnice je obleka Božička, ki se razpre po sredini. Potrebujemo le rdeč, črn in srebrn papir, gumb in bel filc. Rdeč papir uporabimo za podlago, ki ga prepognemo na dveh delih tako, da po sredini ustvarimo odpiralni predel. Po sredini in na vrhu prilepimo bel filc. Prilepimo še gumb ter črn papir za pas. Na koncu iz srebrnega papirja oblikujemo zaponko in jo prilepimo na sredino pasu.

voscilnica_bozicek

Motiv Božičkove obleke lahko uporabimo tudi za zavijanje daril v obliki bankovcev ali darilnih bonov. Pazimo le, da obleko lahko zapremo tudi z zgornje in spodnje strani in tako zadržimo vsebino darila v notranjosti obleke.

Zimska okna

Pri voščilnicah z motivom zimskih oken potrebujemo le papir (barvni in bel) ter darilni papir z motivom zimske pokrajine ali snežink.

voscilnica_okno

Barvni papir uporabimo kot podlago. Na sredino prilepimo večji kvadrat darilnega papirja s snežinkami, smrečicami ali zimsko idilo. Iz belega papirja s pomočjo ravnila in olfa noža izrežemo okno in ga prilepimo na vrh zimskega motiva.

Otroške rokavice

Motiv otroških rokavic sem uporabila že lani, ko sem ustvarjala adventni koledar aktivnosti. Tovrstni projekti v meni vedno zbudijo nostalgijo iz otroštva. Se spomnite otroških rokavic na en prst? Par je bil med seboj povezan z volneno vrvico, da ne bi kakšno izgubili. Prav to sem želela pričarati s spodnjimi voščilnicami … Iz barvnega papirja sem izrezala otroške rokavice in na vrh prilepila nekaj filca. Pod rokavicami sem dodala še nekaj centimetrov darilnega traku, da sem med seboj povezala par.

voscilnica_rokavice

Če ta vikend tudi sami lovite zadnje minute, da bi svojim najbližjim sporočili lepe želje, uporabite kakšno od zgornjih idej. Če imate malo več časa, lahko preizkusite tudi lanskoletno idejo – 3D novoletne voščilnice. Najvažnejše pa so tako in tako želje, ki jih boste spisali.

Lep pozdrav do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: