Dekoracija

3D novoletne voščilnice

Vsako leto moja mami pošilja novoletne voščilnice z dobrimi željami v imenu vseh nas. Priznam, da sama do sedaj še nisem razvila te lepe navade. Na silvestrovo pošiljam le SMS-je in moram priznati, da je to res zelo neosebno. Ko smo letos 1. novembra obiskali grobove vseh bližnjih, ki so nas že zapustili, je mami izjavila nekaj, kar mi še danes hodi po glavi – vsako leto prižgemo kako svečko več in pošljemo kakšno novoletno voščilo manj. Zamislila sem se… Koliko časa danes lahko posvetimo bližnjim in naredimo zanje nekaj posebnega? Če si lahko mami vzame čas, da spiše in odda voščilnice na pošto, potem si moram jaz vzeti čas in jih oblikovati.

novoletne voščilnice

Tokrat sem se prvič lotila takšnega ustvarjanja, zato sem prevetrila internet in našla nekaj odličnih idej. Na koncu sem se odločila, da bom naredila preproste novoletne voščilnice v 3D obliki. Na začetku novembra sem kupila mapo, polno čudovitih prazničnih motivov. Nekaj tega papirja sem porabila že pri adventnem koledarju aktivnosti, a primarno je bil namenjen voščilnicam. Poleg vzorčastega papirja sem uporabila še barvni papir in šeleshamer za podlago ter nekaj ostankov volne in tankih darilnih trakov za detajle.

oblikovanje ornamentov za voščilnice

3D obliko dosežemo s papirnatimi okraski. Te okraske oblikujemo tako, da izrežemo tri enako oblikovane vzorce papirja (lahko tudi darilni papir), jih prepognemo na pol in dvakrat skupaj zlepimo stranice izrezanih vzorcev. Zadnji dve stranici ne zlepimo, ker jih bomo na koncu prilepili na voščilnico. Pripravila sem tri različne vrste okraskov, in sicer smrečice, okrasne krogle in darilne škatle. Za tem sem se lotila izdelave voščilnic.

3D voščilnice navodila

V 1. koraku sem izrezala barvni papir v velikosti kuverte in na sprednji del prilepila bel papir (priporočam kar šeleshamer). V 2. koraku sem z dvostranskim lepilnim trakom prilepila obe strani volne (ali darilnega traku). Nato sem na spodnji konec volne prilepila že oblikovan okrasek božične krogle (slika 3). V zadnjem koraku sem na vrh traku prilepila še trak papirja, na sredino tega pa prilepila napis »Srečno 2015!«, ki sem ga s tiskalnikom natisnila na navaden bel papir in izrezala s škarjami z zobčastim vzorcem.

Voščilnice sem naredila v različnih odtenkih in s tem popestrila 5-urno delo, ki sem si ga zadala to soboto.

Razkošna zlato-rdeča kombinacija…

rdeče voščilnice

… božična klasika v zelenih in rdečih odtenkih…

zelene voščilnice

… in modro-bela zimska pravljica.

modre voščilnice

Prepričana sem, da lahko s pomočjo otrok voščilnice naredite hitreje kot jaz, samo primerno si morate razdeliti naloge. Vsekakor pa sem s svojim prvim ustvarjanjem novoletnih voščilnic zadovoljna. Upam, da bodo všeč tudi prejemnikom :)

LP,

Tadeja

Delimo ideje: