DEKORACIJA

Praznična košara polna zgodb

Praznična košara s knjigami (predvsem božičnimi) že nekaj časa v tujini polni družinske domove. Letos tudi naš dom krasita dve košari s knjigami. Prva je seveda namenjena otrokom, v drugi pa se nahajajo knjige, ki jih želim prebrati v mesecu decembru tudi sama.

Praznična košara z otroškimi knjigami
Praznična košara z otroškimi knjigami

Sliko košare polne božičnih knjig sem v novembru zasledila na spletu, ko sem iskala ideje kako okrasiti prostor pod božično jelko v času, ko pod njo še ni božičnih daril. Med množico drugih idej so prevladovale slike z okrasnimi darilnimi škatlami. Božična jelka morda na prvi pogled deluje bolj praznično, če spodaj položimo lično zavite prazne škatle, ki služijo kot začasna dekoracija. A te škatle so pravzaprav brez vsebine in v januarju predstavljajo le odpad (po možnosti nerazgradljiv). Misel, da lahko prostor pod božičnim drevesom okrasimo tudi z uporabnim predmetom, me je popolnoma prevzela. 

Košare s knjigami pravzaprav nisem uporabila le kot okras in zapolnitev začasne praznine pod našo božično jelko. Dodaten razlog je tudi dejstvo, da želim otroka spodbuditi k branju (oz. poslušanju glede na njuno starost). Prav tako ob branju skupaj preživimo nekaj časa in ustvarjamo družinske božične spomine. 

Košaro z otroškimi knjigami polnijo božične zgodbice, nekaj izobraževalnega gradiva, ena izmed najbolj branih knjig pri nas in tista, ki je še nismo začeli prebirati. Prav tako smo košaro nedavno dopolnili z novo knjigo s praznično vsebino, ki nosi pomembno sporočilo.

Praznična košara s knjigami
Praznična košara s knjigami in pokrivalom

Pod jelko se nahaja tudi košara z mojimi knjigami. Ugotovila sem, da zadnje čase prebiram bolj izobraževalno gradivo, tisto za dušo pa stoji ob strani in čaka na boljše čase. Za lepši izgled sem v košaro dodala še belo mehko pokrivalo. Upam, da bo to zadostna motivacija za branje :)

Prostor pod božično jelko lahko zapolnimo in okrasimo tudi z drugimi pomenljivimi in uporabnimi predmeti. To so lahko družabne igre ali škatle posebnih toplih napitkov (vroča čokolada in čaji), ki jih radi uživamo v zimskih dneh. 

 

Delimo ideje: