Dekoracija

Okraski za božično jelko

Tokrat bom predstavila tri preproste okraske za božično jelko. To so otroške sani, zimska kapa in jelenček. Pri kakšnem vam lahko pomagajo tudi otroci.

V večini sem uporabila predmete, ki sem jih imela že doma. To so volna, tulec od papirnate brisače, zamaški iz plute, zobotrebci, okrasni samolepilni trakovi (washi tape), filc, okrasni trak in perlice. Dokupila sem le lesene sladoledne palčke in oči za jelenčke.

okraski uvodna

Zimska kapa

Zimsko kapo sem ustvarila iz ostankov volne, ki sem jo ovila okoli manjšega kartonskega kroga. Ta kartonski krog je dejansko del tulca toaletne brisače. Na zgornji desni sliki spodaj lahko vidite, kako sem z zanko ovila trakove bele in modre volne. Ko sem z volno zapolnila celotno površino tulca, sem trakove tesno zavezala poleg tulca in preostanek volne prirezala v cof.

Zimske kape lahko uporabite kot okraske za božično drevo, lahko pa z njimi okrasite buteljke vina, ki jih boste podarili za božična ali novoletna darila.

zimska kapa okrasek

Otroške sani

Za sani potrebujemo sladoledne palčke, okrasni samolepilni trak in lepilno pištolo. V trgovini za ustvarjanje sem kupila sladoledne palčke v različnih odtenkih. Za ene sani sem uporabila 8 palčk (2 obarvani in 6 palčk naravne barve). 3 palčke sem po sredini okrasila z okrasnim samolepilnim trakom in na vsako stran dodala 1 obarvano palčko. Palčke sem obrnila in jih na spodnji strani prilepila s šesto palčko, ki sem jo predhodno prelomila po polovici. Na samo dno sem pokončno prilepila še dve stranici in tako so sani dobile 3D obliko.

sanke okrasek

Jelenček

Tukaj sem uporabila veliko več predmetov. Za 1 jelenčka potrebujemo:

  • 4 zamaške iz plute (za glavo trup in noge),
  • zobotrebce (za vrat),
  • rdeča in prozorna okrasna perla (za smrček in rep),
  • lesene okrasne perle (za ušesa),
  • oči za ustvarjanje (za oči seveda),
  • filc (za rogovje),
  • okrasni trak (za obešanje okraska).

jelencek okrasek

Dva zamaška sem prerezala po polovici. Vse 4 polovičke sem z lepilno pištolo prilepila na spodnji del tretjega zamaška in tako ustvarila trup in noge. V zgornji del trupa sem vstavila zobotrebec in na drugi konec zobotrebca postavila četrti zamašek. Na ta zadnji zamašek sem prilepila rdečo perlico za nos, leseni perli za ušesa in oči za ustvarjanje. Rogovje sem ustvarila s kosom filca in prilepila še darilni trak, s pomočjo katerega bom lahko okraske obesila na jelko. Na zadnji del trupa sem prilepila še prozorno perlo kot rep.

Sedaj imam še 6 dodatnih okraskov. Očitno sem več kot pripravljena, da postavim božično jelko. Morda že kar ta vikend …

Delimo ideje: