DEKORACIJA

Snežinke iz lesenih kljukic

Lesene snežinke so kot nalašč primerne za ta teden. Večino krajev v Sloveniji je namreč že obiskal sneg, pri nas pa se je zaradi mrazu tudi obdržal.

Seveda sneg ni povod za ustvarjanje omenjenih snežink. Če ste že lani prebirali moje objave v decembru, ste ugotovili, da moja božična jelka sega skoraj pod sam strop. Visoka je kar 2 m in večja kot je, večje okraske potrebuje.

Vsako leto dopolnim jelko z novimi okraski in med drugimi bodo letos tudi lesene snežinke. Naredila sem jih kar iz lesenih kljukic.

Za 1 snežinko sem uporabila naslednje:

  • 8 lesenih kljukic
  • star časopis za zaščito
  • lepilo (priporočam lepilno pištolo)
  • akrilna barva v spreju

lesene snežinke

Kljukice sem razstavila in odstranila železni del. Za lepljenje sem si tokrat sposodila lepilno pištolo od moje sestre in moram priznati, da je to en izmed najboljših pripomočkov za ustvarjanje. S starim časopisom sem prekrila površino, na kateri sem ustvarjala in segrela lepilno pištolo. Sprva sem zlepila posamične kljukice na hrbtni strani, nato pa nadaljevala s sestavljanjem snežinke. Začela sem s sredinskim delom (ustvarila nekakšen križ ali plus), nato pa od strani prilepila še stranske dele snežinke.

lesene snezinke

Če vašo božično jelko krasijo naravni motivi, potem lahko pustite snežinke kar v naravni barvi lesa. Jaz sem uporabila akrilni barvo v spreju, in sicer v srebrnem in belem odtenku. Za konec sem skozi stranske luknjice napeljala še trak za obešanje okraskov.

Lesene snežinke so že pripravljene, naslednji teden pa bom predstavila še nekaj okraskov, pri katerih vam lahko pomagajo tudi (malo starejši) otroci.

Lep pozdrav do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: