DEKORACIJA

Papirnate snežinke, 2. del

To ni prvič, ko objavljam, kako narediti papirnate snežinke. Prvič sem pisala o njih že novembra 2014. Objava je še vedno med najbolj iskanimi in branimi na preprostoinlepo.si. To me je sicer presenetilo, a v pozitivnem smislu. Zdi se mi, da kljub navalu vseh dekoracij, ki jih lahko najdemo v trgovinah in na spletu, še vedno radi naredimo nekaj sami. Papirnate snežinke so bile del okraševanja že v mojem otroštvu in vesela sem, da tega nismo opustili. V tem je nekaj nostalgičnega, pomaga pa lahko cela družina – po določeni starosti tudi otroci.

papirnate snežinke

 
Izrezovanje papirnatih snežink

Letos ponovno pišem o papirnatih snežinkah, ker sem svojo preteklo zbirko morala dopolniti. Snežink namreč ne zavržem, ko jih odstranim z oken. Vsako leto jih spravim v prozorne PVC L mape. V vsako mapo shranim po 3 do 4 snežinke in pri shranjevanju pazim, da se med seboj ne zlepijo. To dosežem tako, da del z lepilnim trakom prilepim na notranjo stran L mape. Na tak način vsako leto prihranim nekaj časa pri izdelovanju novih snežink in samem okraševanju oken.

Tudi tokrat na spodnjih slikah prilagam nekaj idej za izrezovanje papirnatih snežink. Gre za oblikovanje 6-krakih snežink. Za to morate poznati pravilno zlaganje papirja, le-to pa najdete v objavi Papirnate snežinke iz leta 2014. V omenjeni objavi prav tako lahko najdete še 8 idej za izrezovanje.

 
Okraševanje 

Danes obstaja že veliko idej, kako s papirnatimi snežinkami inovativno okrasimo različne predele doma. Jaz še vedno vztrajam pri poznanem in z njimi okrašujem le okna. V prazničnih časih snežinke postavim v obliko božične jelke. Ko prazniki minejo in nastopi januar, jih še ne odstranim, ampak le razporedim po celem oknu. Obdržim jih do konca februarja, nato pa jih previdno odstranim in pospravim v L mape za naslednjo praznično/zimsko sezono.

Papirnate snežinke so tudi najpreprostejši okras za otroško sobo. Na spletu sicer vedno rada pogledam lepe fotografije otroških sob, ki jih krasijo praznične lučke ali manjše božične jelke iz lesa s posebnimi okraski in podobno. Se pa vedno sprašujem, kako priročne so te stvari ob pretirano sproščeni otroški igri …

papirnate snežinke

Vesela sem, da sem s papirnatimi snežinkami ujela prvi decembrski sneg. Po trenutni vremenski napovedi nas letos morda po dolgem času pričaka tudi belo božično jutro. To bi bilo dodatno darilo za otroke. Če odmislim čiščenje snega in led, se ga veselim tudi jaz.

 

Delimo ideje: