Dekoracija

Papirnate snežinke

Pred nekaj dnevi sem začela z zbiranjem idej in materialov za letošnje praznične dekoracije, prvotno nostalgijo pa so vzbudile papirnate snežinke. Vem, da smo šele v prvi polovici novembra, a s pripravo božično novoletnih okraskov začenjam že sedaj, če bo kakšna ideja prišla prav tudi vam. Ob samem ustvarjanju sem na YouTube-u poiskala božične pesmi in se lotila izrezovanja snežink.

snežinke

Že kot otrok sem s starši in sestro pripravljala okraske za božično drevesce in seveda tudi snežinke iz papirja. Takrat sem kvadratni papir preprosto trikrat prepognila in po izrezovanju dobila osemkotni vzorec snežinke. Sedaj že nekaj let izrezujem šestkotne snežinke. Edina razlika je v prepogibanju papirja, vzorec pa je pestrejši. Natančnejši koraki so predstavljeni v spodnji sliki in naštetih korakih.

snežinke navodilaKoraki za oblikovanje šestkotnih papirnatih snežink:

  1. Kvadratni papir prepognemo po diagonali in ga preoblikujemo v trikotnik.
  2. Trikotnik ponovno prepognemo po daljši stranici.
  3. Tretjino manjšega trikotnika prepognemo po sredini daljše stranice.
  4. Zadnjo tretjino prepognemo na drugi strani in dobimo vzorec, ki spominja na raketo.
  5. Odrežemo odstopajoče kote in ustvarimo trikotnik za izrezovanje.
  6. Iz trikotnika izrežemo poljubne vzorce in ustvarimo snežinko.

Oblikovala sem že kar nekaj različnih snežink, prepognjene kote pa sem preprosto zravnala z likalnikom. Predvidevam, da jih bom nekaj naredila tudi skupaj s petletno nečakinjo, ki zelo rada ustvarja.

Na spodnji sliki so prikazani vzorci izrezov in končni videz že oblikovanih snežink. S spodnjimi izrezi lahko ustvarite videz ledene snežinke, tiste z motivom smrečice in romantične snežinke z metulji in srčki. Domišljija nima meja.

snežinke vzorciUpam, da ste v slikah in navodilih tudi sami našli kakšno idejo in dobili navdih pri ustvarjanju božičnih dekoracij. Letos sem si zadala kar nekaj nalog. Voščilnice, novi okraski, adventni koledar in še kup drugih stvari, ki jih moram preizkusiti. Morda ponovno delim kakšno idejo glede prazničnih prigrizkov, ne bom pa pozabila na organizacijske projekte. Tudi na tem področju me letos čaka še nekaj izzivov.

Lep pozdrav do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: