Dekoracija

Preproste ideje za noč čarovnic

Noč čarovnic je tik pred vrati, zato predstavljam še nekaj preprostih, hitrih in poceni idej na področju dekoracije. Večino stvari lahko ustvarite s pomočjo že znanih predmetov, ki jih imate doma. To so papir, gumbi in celo vrečke za odpadke.

Duhci na vaših kozarcih za shranjevanje

Če imate pri roki nekaj črnega papirja, lahko le v nekaj minutah ustvarite steklene buče iz kozarcev za shranjevanje. Iz papirja izrežite oči in usta duhcev in prilepite na steklene kozarce. Predvsem uporabite tiste, ki ste jih napolnili z rumenimi ali oranžnimi prehranskimi izdelki (makaroni, suho sadje, itd). Otroci lahko vzdušje občutijo že pri zajtrku ob pogledu na koruzne kosmiče.

kozarec za noc carovnic2

Temačni venček za noč čarovnic

Na prvi jesenski dan sem predstavila okrasni venček, narejen iz lesenih kljukic. Za nekaj dni sem ga spremenila v namene prihajajočega praznovanja. Kljukice z oranžnimi motivi sem preprosto obrnila in še neokrašeno stran oblepila s črnim lepilni trakom. Prilepila sem še dva manjša netopirja iz filca in obesila na vrata.

vencek za noc carovnic

Če ste tudi sami že ustvarili jesenki venček, poskusite dodati nekaj črne barve in strašljive motive. Tako boste začasno spremenili dekoracijo, po praznovanju pa boste venček ponovno spremenili v prvotno stanje.

Miši pri hiši? Samo za noč čarovnic :)

Iz črnega papirja izrežite različne motive mišk in jih prilepite na vrata garderobne omare ali stene. Izjemno lepo lahko krasijo tudi vaše stopnice. Če nimate črnega papirja in celo menite, da ne znate sami izrezati takšne motive, potem uporabite pomoč interneta. Poiščite silhuete mišk, jih natisnite s pomočjo tiskalnika in izrežite.

miska silhueta

Poleg mišk lahko natisnete tudi druge motive, kot so netopirji, sove, črne mačke, metle, buče in seveda čarovnice.

Pajkova mreža

Obljubila sem preprosto dekoracijo iz vrečk za odpadke (1). Te so zelo primerne za oblikovanje pajkovih mrež. Lahko uporabite različne velikosti. Vrečko trikrat prepognite, kot to naredite, ko želite izrezati snežinko. Namesto snežinke izrežite motiv smrečice z rahlo zavitimi vejami navzdol (2). Ko boste motiv razprli, boste dobili pajkovo mrežo (3). Le-te lahko izobesite po stenah, omarah in oknih (4).

pajkova mreza navodila

Sama sem izbrala črne vrečke, ker pridejo bolj do izraza na svetlih stenah. Če imate v kakšnem prostoru temnejše stene, pa si lahko privoščite tudi pajkove mreže iz belih vrečk.

pajkova mreza

Pajki iz gumbov

V primeru da doma hranite stare ali rezervne gumbe oblačil, jih lahko ob priložnosti preoblikujete v strašne pajke. Poleg gumbom (s štirimi luknjicami) potrebujete le še nekaj črnega kartona. Iz kartona izrežite zelo tanke trakove. Dva trakova povlecite skozi gumb vzporedno, nato pa dva križno. Tako bo vsak pajek dobil 8 nog. Noge malo ukrivite s pomočjo prstov in škarjic.

pajki iz gumbov

Večji kot so gumbi, bolj strašni bodo pajki. Z njimi lahko okrasite katerekoli površine, tudi rože. Če boste dom okrasili s pajkovimi mrežami, pa lahko pajke dodate kar nanje.

Če ste spregledali zadnji dve objavi, vas vabim da pogledate tudi nekaj receptov za noč čarovnic  in ustvarjanje steklenih lučk oz. buč.

Z današnjo objavo zaključujem s temo noč čarovnic in vam želim čudovito praznovanje. Se slišimo (beremo) po praznikih.

Lep pozdrav,

Tadeja

Delimo ideje: