RECEPTI

Tudi noč čarovnic je lahko sladka

Ta teden sem preizkusila nekaj idej za sladke prigrizke za noč čarovnic in objavljam dva preprosta, ki sta dejansko tudi uspela.

Na spletu sem zasledila prikupne recepte sladic z motivi sovic in pajkov. Opazila sem, da večina za pajke uporablja kar dvoplastne čokoladne kekse s kremnim polnilom (npr. Oreo piškoti). Če v stranice piškota vstavimo nalomljene bobi palčke, ustvarimo noge. Z okrasnimi bonboni naredimo še oči in pajek je končan. Za oblikovanje sove prav tako uporabimo oči, dodamo še trikotni okrasni bonbon za kljun, manjše koščke bobi palčk pa lahko uporabimo za ušesa.

Sama sem želela navedene korake preizkusiti na mojih najljubših rjavčkih (brownies) z dvojno čokolado. Uspešnost poskusa lahko ocenite kar sami na spodnji sliki. Osebno menim, da bi za sove potrebovala večje oči.

prigrizki noc carovnic

Trenutno še ne razmišljam, da bi na svojem blogu objavljala recepte, a v tem primeru bom naredila izjemo za vse tiste, ki bi radi ustvarili rjavčke v obliki pajka ali sove.

Rjavčki (brownies) z dvojno čokolado

Sestavine:

  • 250 g masla
  • 5 jajc
  • 100 g jedilne čokolade
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega nerafiniranega sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g pirine polnozrnate moke
  • 2 vrečki vanili sladkorja
  • 50 g kakav v prahu
  • Ščepec soli

Navodila:

Na pari stopimo maslo in jedilno čokolado ter mešanico malo ohladimo. Dodamo penasto umešana jajca, sladkor, vanili sladkor in sol. Vmešamo še mlete mandlje, kakav v prahu in moko. Na koncu dodamo še na drobno nasekljano temno čokolado. Pekač obložimo s peki papirjem in vlijemo čokoladno mešanico. Pečemo 20 minut na 180°C. Sredica je po peki še malo mokra.

Če bi radi rjavčke oblikovali v okrogle glavice za sovo ali telo za pajka, lahko uporabite okrogli modelček za piškote. Sama sem uporabila kar manjši kozarec za vino z ostrim robom. Masa zgoraj omenjenega recepta zadostuje za približno 10-14 rjavčkov (odvisno od velikosti kozarca ali modela za piškote). Ostalo vam bo nekaj ostankov od izrezanega biskvita. Jaz sem jih nekaj pojedla še isti dan, tudi naslednji dan nekaj… Pa pustimo malenkosti in pregrehe.

zdravi prigrizki noc carovnic

Poleg pregrešnih sladkih drobnarij lahko prigrizke za noč čarovnic uravnotežimo z vitamini manjših mandarin, ki jih olupimo, v sredino pa vstavimo koščke zelene paprike ali stebla zelene. Tako ustvarimo manjše buče z zelenimi peclji.

Še nekaj malenkosti moram pripraviti za noč čarovnic, o tem pa več naslednjič.

Lep pozdrav

Delimo ideje: