ORGANIZACIJA DOMA

Organizator za torbico

Že nekaj časa uporabljam večjo torbico v katero lahko spravim kar nekaj stvari. Občasno uporabim tudi kakšno manjšo, a večinoma sem naklonjena večji. Ne glede na letni čas, torbico polni kar nekaj pomembnih predmetov.

Vsi ti predmeti se v večji torbi kar porazgubijo, eni prekrijejo druge, manjše vedno iščem kar nekaj časa. Na spletu lahko najdemo različne organizatorje za večje torbice s katerimi lahko razporedimo prostor in pregledno shranimo vse stvari. Cene takšnih organizatorjev se gibljejo med 15 € in 30 €. Jaz sem svoj organizator oblikovala kar sama in to za le 5 €. Morda nima fensi predalčkov in zadrg, je pa popoln za moje potrebe.

oblikovanje org za torbico

Za oblikovanje organizatorja sem izbrala filc. Zadnje čase ga uporabljam kar pogosto. Gre za debelejši filc (3 mm), ki pa je v osnovi še vedno zelo lahek. Nisem želela materiala, ki bi ustvaril še dodatno težo. Pripravila sem dve črni poli filca A3 format (1). Prvo polo sem razrezala na dva dela (2). En kos je za približno 2 cm širši kot drug. Z modro prejico, ki je ostala od mojih božičnih okraskov iz filca, sem ročno sešila predalčke v obliki tulcev različnih velikosti (3). Predalčke sem namenoma sešila le na eni strani. Tako bom organizator lažje prilagajala različnim torbicam v krožnih ali vzporednih postavitvah.

organizator za torbico

V novo oblikovan organizator sem zložila vse razen denarnice, mobilnega telefona in ključev. Ti so našli prostor v dveh manjših, že všitih predalih v torbici. Sedaj so tudi vsi ostali predmeti lahko dosegljivi in shranjeni pokončno ter pregledno. Ne iščem pisala več po dnu torbice. Ne premetavam stvari živčno sem in tja. Prav tako se izogibam tistim neprijetnim trenutkom, ko iz ihte kar stresam stvari na mizo, da najdem iskano stvar.

torbica

Morda kdo meni, da smo se ženske razvadile z večjimi torbami. Še vedno kakšna opazka prileti z moške strani, ki v večini še vedno nosijo s seboj predvsem denarnico, mobilni telefon in ključe. Ampak če smo odkriti, naše torbe in torbice ne polnijo le traparije. Vsakič ko nekdo potrebuje robček, morda kakšen obliž, priročno zložljivo vrečko, balzam za ustnice, kremo za roke, celo zložljiv dežnik – vedno priskočimo na pomoč… Naše torbice so magične :)

Delimo ideje: