Dekoracija

Garderobna omara s slogom

Na prvo mesto letošnjega seznama organizacijskih podvigov sem zapisala urejanje garderobne omare. Že nekaj časa sem si želela urediti vsa oblačila in narediti omaro privlačno. Ta vikend sem naredila prvi korak in začela z manjšo dekorativno prenovo. Pred samo reorganizacijo in čistko sem oblekla ozadje omare s tapetami. Takšno dekoriranje garderobne omare morda ni življenjsko pomembno, a še enkrat poudarjam, da lep videz pomaga pri vzdrževanju reda. In včasih preprosto moramo narediti tudi nekaj za svojo dušo.

Ozadje omare je prej krasila slabo prepleskana stena v beli barvi. Ker je tudi sama omara bele barve, je vse skupaj delovalo zelo hladno, skoraj sterilno. Kar nekaj časa sem razmišljala, kako spremeniti samo ozadje omare in končno prišla do odločitve.

tapeta

Prvotno sem imela v mislih barvanje v temno sivi barvi, a sem si zelo hitro premislila. Za barvanje bi potrebovala preveč časa, stanovanje bi nekaj dni popolnoma okupirala moja oblačila in še nekaj časa se ne bi znebila samega vonja. Zato sem poiskala črne tapete, ki bi kontrastno uravnovesile sam videz omare.

Tapete nisem prilepila z namenskim lepilom, ampak z obojestranskim lepilnim trakom. Takšna rešitev lepljenja je za omare preprostejša in hitrejša, za stene pa še vedno priporočam uporabo lepila za tapete.

omara s precnicami

Na zgornji sliki je prikazana omara pred in po dodajanju tapet. Navdušena sem bila že ob prvi oblepljeni polovici, ko pa sem začela v omaro obešati oblačila, je zadovoljstvo postalo še večje.

omara potem

Zaenkrat sem okrasila 2/3 omare. Priznam, da sem se malo uštela pri izračunih, zato zadnja tretjina čaka na naslednjo soboto :)

omara s policami

A na objavo nisem mogla čakati še en teden, zato sem pohitela in poslikala del omare s prečkami za obešanje in omaro s predali in policami. Celo shranjevanje posteljnine in brisač je sedaj lepše.

omara s policami potem 2

Velikokrat sem že zasledila s tapetami okrašene omare s steklenimi vrati (vitrine). Posoda v jedilnici izgleda lepše, če ozadje krasi poseben motiv, ki sovpada s prostorom in shranjenimi predmeti. Idejo za okrasitev ozadja garderobne omare sem dobila na TV. Gledala sem eno tistih oddaj o prenovi doma in naletela na čudovito organizirano garderobo. Ni šlo le za učinkovito shranjevanje, ampak za celoten izgled, podobno rešitev pa sem že uporabila pri preurejanju kopalniških omaric.

Naslednji vikend me čaka le še zadnji del omare, nato pa sama reorganizacija sistema shranjevanja, ki ga bom prej ali slej tudi objavila.

Lep pozdrav,

Tadeja

Delimo ideje:

5 komentarjev

 • Laura

  Živjo,

  mene pa zanima, kje so bile kupljene tapete? Sama sem ravno v miselnem procesu poživitve dnevne sobe, polepila bi sicer zunanjo stran omar. Je to navadna tapeta? Mislite, da bi lahko prelepila zunanji del pohištva? Imate morda izkušnje tudi s samolepilnimi folijami? Med tapetami je namreč veliko večji izbor zelo lepih dizajnov in vzorcev…

  Hvala,
  Laura

  • Tadeja

   Živjo,
   tapete v objavi sem kupila v Bauhaus-u in gre za navadne tapete. Žal nimam izkušenj z lepljenjem le-teh po zunanjih delih pohištva, sem pa že slišala za to.
   V preteklosti sem v samolepilno folijo oblačila le škatle in priznam, da sem imela nekaj težav z manjšimi mehurčki, ki so se pojavili ob lepljenju. Odpravila sem jih tako, da sem s šivanko predrla mehurčke in z ravnilom stisnila ven odvečen zrak.
   Če se boste odločili za tapete, predlagam da še malo raziščete zadevo. Pa veliko uspeha pri projektu.
   LP,
   Tadeja

 • Matija

  Tadeja, najlepša hvala za odgovor. Bi po slikah skoraj rekel, da so Akronove vgradne omare, vsaj po ročajih sodeč, a nisem prepričan, če so to na slikah plastični ali aluminijasti utopni ročaji. Če so slučajno aluminijasti in po okovjih drsnih vrat iz prve slike, bi celo upal trditi, da so Akronove. A imajo morda nalepko proizvajalca? LPM

 • Matija

  No, tole pa je res enkraten zapis. Iskrene čestitke tudi iz oči nekoga, ki se s svetovanjem za garderobne sobe in omare, ukvarja več let. Nisem pa v zapisu nič zasledil kdo je proizvajalec te omare… Če ni skrivnost… Hvala, Matija