DEKORACIJA

Otroške risbe – razstavljanje

Verjamem, da ima vsak od nas ustvarjalno žilico in pravi dokaz za to so otroci. Navdušena sem nad otroškim veseljem do oblikovanja in risanja. Zanima jih vse novo in ne vidijo težave v tem, ko pri barvanju nove pobarvanke gredo čez črto. Pravzaprav smo starejši tisti, ki jih opominjamo na napake, ker so tako učili tudi nas. Tako morda negativno vplivamo na razvoj njihove kreative in domišljije.

En od korakov spodbujanja njihove ustvarjalnosti je tudi cenjenje njihovih umetniških del nepravilnih oblik in razstavljanje le-teh na vidnih mestih. Če imate doma dovolj velik hladilnik, lahko nanj z magneti pritrdite najbolj aktualno risbo. Nekateri najlepša otroška dela vstavijo v okvir in izobesijo po stenah svojega doma. Danes predstavljam drugačen način razstavljanja otroških risb, ki ne bo obremenil vašega proračuna z nakupom pravih okvirjev za slike.

Gre za preprost okvir, ki omogoča hitro menjavo risb ali slik in vsebuje manjše okno za vpisovanje imena.

razstavljanje slik okvir

Iz lepenke (A3 format) in okrasne samolepilne folije sem oblikovala okvir oz. podlago za razstavljanje otroških risb. Za dva okvirja sem porabila manj kot 4 €. Našla sem namreč izredno cenovno ugodno folijo (v kitajskem centru). Lepenko sem oblekla v folijo. S pomočjo ravnila sem se izognila morebitnim zračnim mehurčkom, ki bi lahko nastali v samem procesu lepljenja.

obešanje slik pripomočki

Na vrh okvirja sem z lepilom prilepila kovinsko kljukico za zapiranje vrečk, ki služi pritrjevanju in menjavi risbic. Na dnu okvirja sem naredila 4 manjše zareze z Olfa nožem in v njih vstavila kovinski okvir, namenjen označevanju škatel za shranjevanje. Pri večjih škatlah IKEA sem vedno dobila po dva označevalna okvirčka, zato sem rezervne uporabila kar pri tem projektu. Namenjena sta vpisovanju imen , datumov in priložnosti (npr. materinski dan).

razstavljanje slik

Okvirje za razstavljanje risb lahko prilepite na steno z lepilnim trakom ali na zadnji strani pritrdite nastavek za obešanje. Razstavite jih lahko v otroških sobah, če pa najdete vzorec samolepilne folije, ki se ujema z vašo kuhinjo ali dnevnim prostorom, pa slike razstavite tudi v skupnih prostorih.

Delimo ideje: