ORGANIZACIJA DOMA

Sestavljena škatla

Nedavno sem na spletnem portalu za izmenjavo ročno izdelanih predmetov etsy.com zasledila privlačne sestavljene škatle za shranjevanje iz filca. Cena se mi je zdela nekoliko previsoka, a kaj kmalu sem ugotovila, da so oblikovane na preprost način. Namesto 20 €, ki bi jih odštela za škatle oglaševane na omenjenem portalu, sem za svoje porabila manj kot 4 € in ustvarila 4 škatle različnih dimenzij.

V specializiranih trgovinah za oblikovanje prodajajo debel filc. Žal nisem našla barvnih odtenkov, ki sem jih potrebovala. Zaradi pestrejše barvne palete sem izbrala moosgumi peno, ki je prav tako trpežna in celo cenejša.

sestavljene škatle

Oblikovala sem škatle v treh različnih dimenzijah (10×10 cm, 12×12 cm in 10×20 cm). Za oblikovanje škatle sem uporabila naslednje materiale in pripomočke :

  • moosgumi peno A3 format,
  • velur vrvice,
  • olfa nož,
  • ravnilo,
  • svinčnik,
  • papir A4 format.

Papir (A4 format) sem uporabila kot šablono za izrezovanje modela. Na papir sem z ravnilom narisala vse stranice škatle. S škarjami sem izrezala začrtano šablono in jo položila na moosgumi peno. S pomočjo olfa noža in ravnila, ki sem ga položila na stranice papirnate šablone, sem zarezala in oblikovala stranice škatle.

oblikovanje škatel

Krajše stranice sem privzdignila in okoli njih z velurno vrvico povezala daljše stranice, v katere sem z luknjačem že prej naredila luknjice.

Za oblikovanje takšnih škatel lahko uporabite moosgumi peno, filc ali trši karton. Na spletu sem celo zasledila takšne iz umetnega usnja. Škatle lahko uporabite pri shranjevanju spodnjega perila, manjših dodatkov, nakita in drugih lažjih predmetov. Manjše dimenzije so primerne tudi za organizacijo predala za drobnarije in namizne škatle. Jaz jih bom odnesla v pisarno in končno uredila vse pisarniške drobnarije.

Delimo ideje: