ORGANIZACIJA DOMA

Shranjevanje okrasnih lučk

Za shranjevanje okrasnih lučk sem si letos vzela malo več časa. Ko sem na začetku decembra začela z okraševanjem našega doma, sem naletela na neprijetno presenečenje. Zaradi neprimernega shranjevanja čez leto se je najdaljša veriga okrasnih lučk v dnevni sobi poškodovala in lučke posledično niso več svetile. Vse okrasne lučke sem do sedaj shranjevala v škatlah, ki so prišle skupaj z nakupom, torej v originalnem pakiranju. Vsak januar sem imela težavo pri pospravljanju okrasnih lučk. Nikoli mi ni uspelo zložiti lučke v škatlo tako kot to naredijo v tovarni. Pred dnevi pa sem poiskala drugačne rešitve.

Shranjevanje okrasnih lučk
Shranjevanje okrasnih lučk


Shranjevanje svetlobnih verig

Našo dnevno sobo in hodnik v prazničnih decembrskih dneh krasita 1 daljša in 1 krajša veriga drobnih LED lučk. Pri takšnih lučkah velikokrat pride do zapletanja, zato sem pri pospravljanju vsako verigo posebej ovila okrog izrezanega kartona. Vsak karton z lučkami sem pospravila še v posebno mapo z zadrgo in s tem zagotovila dodatno zaščito pred drugimi predmeti.

Shranjevanje okrasnih lučk
Shranjevanje svetlobnih verig


Okrasne lučke – zavesa

Drugačen izziv so predstavljale lučke v obliki zavese. Že leta imam v lasti t.i. zaveso lučk, ki je sestavljena iz 6 verig. Vsaka veriga ima 8 večjih lučk v obliki snežink. Za te lučke nisem mogla uporabiti karton in ovijalne tehnike.  Da v bodoče ne bi prišlo do zapletanja (in zaradi oblike snežink se je to v preteklosti dogajalo večkrat), sem vsako verigo posebej zložila in jih povezala s pomočjo vezic. Okrasnim lučkam sem nato dodelila prozorno škatlo z malo večjo prostornino, kot jo je zagotavljala prvotna embalaža in jih z lahkoto pospravila v njeno notranjost.


Vse okrasne lučke na enem mestu

Vse okrasne lučke sedaj shranjujem v večjem zaboju z nekaterimi drugimi prazničnimi dekoracijami, kot so okrasne veje in pentlje. Škatla in mape so označene z opisi lučk, da tudi drugi družinski člani vedo, kaj se v njih nahaja. Pri letošnjem pospravljanju prazničnih dekoracij sem posledično porabila pol ure več časa, a ta enkratni trud bo poplačan še mnoga leta.

 

Delimo ideje: