ORGANIZACIJA DOMA

Kako organizirati darilne kartice in bone

Ste za božično darilo prejeli tudi darilne kartice ali bone? Jih pogosto založite, nimate pregleda nad njimi in celo pozabite, če ste jih že uporabili ali ne?

Darilne kartice in boni predstavljajo uporabno darilo, ki obdarovancu zagotavlja prosto izbiro. Nemalokrat pa jih lahko založimo in njihova veljavnost zapade. Da do tega ne bi prišlo, sem danes pripravila nekaj nasvetov, kako organizirati darilne kartice in bone.

Kako organizirati darilne kartice in bone
Kako organizirati darilne kartice in bone


Zberite vse darilne kartice in bone na enem mestu

Preglejte svoj dom, torbico in denarnico. Vse darilne kartice in bone zberite skupaj. Ne hranite jih na različnih mestih. Ker gre za manjše predmete, izberite še škatlo ali mapo z zadrgo, v kateri jih boste shranjevali.


Pripravite oznake trgovin

Škatlo ali mapo sprva označite z nalepko “Darilne kartice in boni”. Nato preglejte vse kartice, ki so na voljo in pripravite oznake z imeni trgovin, trgovskih centrov in drugih organizacij, kjer jih lahko vnovčite. Tako boste vedno imeli pregled nad tem, kaj imate na voljo.


Dodajte še datum veljavnosti

Poleg oznak z nazivi trgovin lahko dodate še zneske in veljavnost kartic in bonov. Do kdaj lahko kartice/bone uporabimo, je skoraj bolj pomemben podatek, kot njihova vrednost. Z navajanjem datuma veljavnosti boste preprečili ali vsaj zmanjšali možnost njihove zapadlosti. Boni imajo že navedeno vrednost in jih moramo vnovčiti v celoti, vrednosti razpoložljivega zneska na kartici pa moramo slediti sami.


Karticam dodajte račune preteklih nakupov

Kartice lahko uporabite večkrat v manjših zneskih in posledično pozabite, če ste kartico porabili v celoti ali le delno. Če karticam dodate račune preteklih/zadnjih nakupov, boste z lahkoto sledili zneskom, ki so še na voljo, saj so ti praviloma navedeni tudi na računih.


Darilne kartice in bone pospravite na pravo mesto

Mapo ali škatlo z darilnimi karticami/boni pospravite na primerno mesto za bodoče nakupe. To je lahko predal na hodniku, kjer pred odhodom po nakupih lahko vedno preverite razpoložljivost kartic/bonov, ali v omari, kjer shranjujete nakupovalne vrečke. Izberite mesto, ki bo najbolje ustrezalo vašim nakupovalnim navadam.

 

Delimo ideje: