ORGANIZACIJA DOMA

Mesto za polnjenje digitalnih naprav

Dandanes nas obkrožajo številne digitalne naprave, naš dom pa na različnih mestih “krasijo” polnilci, ki jih potrebujemo za polnjenje digitalnih naprav. Samski imajo s tem morda manj preglavic, če nimajo v lasti osebnega in službenega pametnega telefona, poleg teh pa še kakšno tablico in brezžične slušalke. V večjih gospodinjstvih število digitalnih naprav nepregledno raste in lahko nastane prava zmeda. Polnilce lahko založimo, včasih pa mobilne telefone polnimo tudi na neprimernih mestih in ob neprimernem času, na primer ponoči ob postelji.

Tudi sama sem se v preteklosti soočala z naštetimi težavami. Danes želim predstaviti rešitev, kako sem te težave odpravila in vzpostavila mesto za polnjenje digitalnih naprav. Zdaj naše pametne telefone in brezžične slušalke polnimo le še na polnilnem mestu.

polnjenje digitalnih naprav
Mesto za polnjenje digitalnih naprav
Naše mesto za polnjenje digitalnih naprav

Polnilno mesto nisem želela ustvariti na pisalni mizi. Ta prostor bom raje izkoristila za kaj drugega. V naši domači pisarni imamo na steni luknjičasto tablo, ki sva si jo s partnerjem omislila že leta 2016. Luknjičasta tabla je v več kot 5-ih letih sicer spremenila svoj videz in namembnost, ne pa tudi funkcionalnost. Prav na luknjičasti tabli sem namreč ustvarila polnilno mesto za digitalne naprave.  V ta namen sem uporabila že obstoječo visečo žično košaro.

Košara se nahaja v bližini električnega stikala, prostor med žicami pa omogoča pretočnost polnilnih kablov do naprav, ki potrebujejo polnjenje baterije. S pomočjo polnilnika s tremi USB vrati lahko hkrati polnimo kar 3 digitalne naprave in ni potrebe, da bi za sočasno polnjenje iskali 3 različna mesta po stanovanju.

Razdelilnik za polnjenje digitalnih naprav
Razdelilnik za polnjenje digitalnih naprav

Mesto za polnjenje digitalnih naprav zdaj ni več namenjeno le polnjenju. Postalo je tudi mesto, kjer s partnerjem redno  odlagava najine telefone. Redko kdaj se še zgodi, da bi telefon iskala po stanovanju. 

Če sami še nimate mesta za polnjenje digitalnih naprav, vam toplo priporočam, da si ga ustvarite. Za začetek bo zadostoval že pladenj, na katerega lahko odložite svoje digitalne naprave, kasneje pa se lahko odločite za kakšno stensko rešitev :) 

 

Delimo ideje: