Organizacija doma

Tedenski planer piši briši

V gospodinjstvu z otroci se na seznamu tedenskih dejavnosti zvrsti veliko različnih aktivnosti, zato je dobro, da si omislimo tedenski planer ali koledar, na katerega lahko vpišemo vse pomembne dogodke.  Včasih sva s partnerjem prioritete zapisovala na kredno tablo v kuhinji. Kasneje sem sama začela pisati še svoje sezname opravil. Ob takšnemu zapisovanju dejavnosti so se nekatere obveznosti izmuznile, druge čakale na boljše dni. Pravijo, da uspešni ljudje ne pišejo sezname opravil, ampak svoje dejavnosti koledarsko načrtujejo. Zato sem tudi sama začela razmišljati o tedenskem planerju.

Nisem želela planer v tiskani obliki, so me pa začasno navdušili magnetni piši-briši tedenski planerji, ki jih lahko pritrdimo na hladilnik. Skoraj sem že oddala spletno naročilo, nato pa sem pomislila, da lahko nekaj podobnega ustvarim tudi sama.

Tedenski planer
Tedenski koledar – piši briši
Okvir za slike

Za označevanje plastičnih košar za shranjevanje včasih uporabljam ne-permanentni flomaster, ki se z lahkoto briše s steklenih in gladkih plastičnih površin. Zato sem za tedenski planer uporabila okvir za slike (A4 format). Ta ima namreč spredaj steklo in lahko ob uporabi ne-permanentnega pisala služi kot piši-briši tabla.

Obliko tedenskega planerja sem pripravila kar sama v Excelu. Prvi del planerja vsebuje tabelo za ponavljajoče se tedenske dejavnosti, ki jih spišemo enkrat in vsakotedensko ponavljanje ni potrebno. Sledijo posamični dnevi v tednu. Največ prostora sem namenila delovnim dnem, sobota in nedelja pa namenoma delita manj prostora. Za vikend želim namreč čim manj obveznosti in več prostega časa.

Tedenski planer
Tedenski planer – naredi sam

Tedenski planer visi v domači pisarni na luknjičasti tabli poleg polnilne postaje za digitalne naprave. Edini pomislek, ki me je omejeval pri uporabi tedenskega planerja v okvirju, je bilo ponovno vrtanje v steno. Pri luknjičasti tabli to ni potrebno, ker za obešanje lahko uporabimo primerne vijake, ki jih vstavimo v poljubno mesto na tabli.

Vsekakor sem navdušena nad samim videzom tedenskega planerja v okvirju in upam, da bom s koledarskim načrtovanjem bolj dosledno izvajala prihajajoče obveznosti in aktivnosti. 
 

Delimo ideje: