Dekoracija

Še ena IKEA BEKVÄM pručka

Danes predstavljena IKEA BEKVÄM pručka ni moja. Pripada moji nečakinji, ki je v preteklih letih pručko okrasila s svojimi barvicami. Žal radirka pri odstranjevanju vseh umetnin ni opravila svoje funkcije, zato me je sestra prosila, če jo lahko prebarvam. Priznati moram, da sem s tem projektom odlašala kar nekaj mesecev. Edina želja je bila, da pručka ne bi izgledala preveč dekliško, meni pa so po glavi hodile le rožice in roza barva. Imela sem še nekaj bele barve, a ne dovolj, da bi z njo pobarvala celo pručko. Tako sem poleg bele izbrala še rdečo barvo, če pa pručka vseeno izgleda preveč dekliško, pa presodite sami.

ikea pručka

Ogrodje in stopnički sem razstavila, da sem jih lahko posamično prebarvala v dveh različnih barvah. Sedaj sem pobarvala že kar nekaj pohištva, zato barvanje res ni bilo težavno. Sem pa želela preizkusiti nekaj novega, in sicer vrisovanje črk. Na list papirja sem natisnila ime. Ime sem prislonila na zadnjo spodnjo prečko pručke in s kemičnim pisalom po robovih črk pritiskala v les. Tako sem ustvarila reliefni vpis in s tem tudi označila področje, v katerega sem lahko z manjšim čopičem z barvo vpisala ime. Kljub reliefnemu vpisu, ki naj bi olajšal nanos barve, sem imela nekaj preglavic, a na koncu mi je le uspelo. Če se boste tega kdaj lotili sami, začnite z večjimi črkam – res ne vem, kako vedno znam dodatno zakompliciratei stvari. Očitno potrebujem izzive :)

In tako je še ena pručka dobila novo podobo.

Ikea pručka barvanje2

Leta 2014 sem pobarvala svojo pručko. Takrat sem uporabila kombinacijo bele in modre barve. Ustvarila sem preprost črtni vzorec in nogam nadela še »nogavičke«. Če želite preveriti izkušnje z barvanjem moje pručke, kliknite na spodnjo sliko.

pručka1

Na pručki v belo-modri kombinaciji se že poznajo slabi dve leti uporabe, a moram priznati, da sedaj po malce obrabljenih robovih izgleda še bolje. Upam, da sem vas navdušila za kakšne nove podvige na področju barvanja pohištva. To je res najbolj preprost način kako lahko osvežimo svoj dom.

Pa lp do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: