Recepti

Zajtrk, najpomembnejši obrok dneva

Redko pišem o hrani. Kakšen recept objavim le, če je v prazničnem vzdušju ali ko me napade ideja o zdravem prehranjevanju. Torej, zakaj bom danes objavila nekaj mojih najljubših receptov za zajtrk? Ker že nekaj časa nisem ustvarila kaj novega v svojem domu. To se seveda vidi po manjšem številu letošnjih objav. Razlog za to je novo stanovanje. V marcu sva kupila stanovanje v naši prestolnici, v aprilu in maju pa ga bova adaptirala. Tako vse ustvarjalne ideje čakajo na najin nov dom, jaz pa komaj čakam, da jih uresničim in objavim :)

Upam, da boste v spodnjih objavah zasledili kak sladek in okusen recept tudi zase. Namenoma  sem izpustila tiste, ki vsebujejo kruh in vsakdanje kosmiče. Pravzaprav kosmiče pripravljam sama, recept pa lahko najdete na koncu objave.

Sladek tofu iz ponve

Tofu sem uvedla v prehrano 6 ali 7 let nazaj. Za nekaj časa sem iz svoje prehrane izbrisala pšenico, rafiniran sladkor in kar nekaj mlečnih in mesnih izdelkov. Takrat sem znano hrano nadomestila z nekaterimi novitetami  in med njimi je tudi tofu.

tofu_final

Uporabljala sem ga predvsem za glavne (slane) jedi z zelenjavo, današnji recept pa je bolj sladke narave. Recept preverite tukaj.

Jogurtove palačinke s pomarančo in cimetom

V istem obdobju že omenjene očiščevalne diete sem preizkusila tudi različne recepte za palačinke. Tokratne so bolj v stilu ameriških palačink, uživamo pa jih lahko z dodatki (npr. marmelada) ali brez, saj so resnično polnega okusa.

jogurtne_palačinke_final

Palačinke lahko uživate tudi, če ne prenašate dobro glutena. Samo polnozrnato moko nadomestite s koruzno. Preberite recept.

Hrustljavi musli

Musli pripravljam že nekaj časa sama. Ko boste enkrat preučili vsebino škatel, ki jih prodajajo na trgovinskih policah, se boste tudi vi morda odločili za domačo različico.

kosmiči_final

Ne dodajam sušenega sadja ali koščkov čokolade ( čeprav bi slednje dodala  z največjim veseljem).  Najraje dodam gozdne sadeže ali jagode, ki jih trenutno lahko kupimo na vsakem tretjem vogalu. Želite tudi vi pripraviti tedensko zalogo domačih muslijev? Kliknite za recept.

Morda sem v vas zbudila apetit ali pa željo po novih okusih. Kakorkoli, želim vam dober tek!

Delimo ideje: