Jogurtove palačinke s pomarančo in cimetom
sreda, 20. aprila 2016
Gre za zelo nasitne in polne palačinke v ameriškem slogu. Osebno jih ne delam zato, ker bi se naveličala navadnih palačink (kdo pa se jih). Včasih potrebujemo pač tudi kaj drugačnega.
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 jajci,
- 2,5 dcl tekočega jogurta,
- ščepec cimeta,
- sok 1 pomaranče,
- malo radenske,
- 5-6 žlic polnozrnate pšenične moke (ali koruzne),
- kokosovo maslo za peko.
Priprava:
Z metlico umešamo 2 jajci in dodamo tekoči jogurt. Iztisnemo sok 1 pomaranče (lahko tudi dveh mandarin) in ga s cimetom ter radensko vmešamo v jajca in jogurt. Po žlicah začnemo dodajati moko. Dodamo toliko moke, da mešanica postane dovolj gosta. Palačinke bodo bolj kompaktne. Palačinke pečemo v manjši ponvi, premer palačink pa naj bo od 10 do 15 cm.
Pa dober tek!

Prejšnji
Sladek tofu iz ponve

Novejši
Hrustljavi musli
Morda vam bo všeč tudi

Testenine z bučkami, paradižnikom in pršutom
sreda, 11. maja 2022
Zajtrk, najpomembnejši obrok dneva
sreda, 20. aprila 2016