Jogurtove palačinke s pomarančo in cimetom
sreda, 20. aprila 2016
Gre za zelo nasitne in polne palačinke v ameriškem slogu. Osebno jih ne delam zato, ker bi se naveličala navadnih palačink (kdo pa se jih). Včasih potrebujemo pač tudi kaj drugačnega.
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 jajci,
- 2,5 dcl tekočega jogurta,
- ščepec cimeta,
- sok 1 pomaranče,
- malo radenske,
- 5-6 žlic polnozrnate pšenične moke (ali koruzne),
- kokosovo maslo za peko.
Priprava:
Z metlico umešamo 2 jajci in dodamo tekoči jogurt. Iztisnemo sok 1 pomaranče (lahko tudi dveh mandarin) in ga s cimetom ter radensko vmešamo v jajca in jogurt. Po žlicah začnemo dodajati moko. Dodamo toliko moke, da mešanica postane dovolj gosta. Palačinke bodo bolj kompaktne. Palačinke pečemo v manjši ponvi, premer palačink pa naj bo od 10 do 15 cm.
Pa dober tek!

Prejšnji
Sladek tofu iz ponve

Novejši
Hrustljavi musli
Morda vam bo všeč tudi

Tortilja žepki
četrtek, 23. marca 2023
Zimska pravljica za sladokusce
torek, 16. decembra 2014