RECEPTI

Tortilja z jajci iz pečice

Tortilja z jajci iz pečice je preprosta jed, ki je zaradi hitre priprave primerna za zajtrk ali malico, ko delamo od doma. Prav tako je primerna za vse tiste, ki želijo dnevno zaužiti več beljakovin in manj ogljikovih hidratov. 40 gramska tortilja vsebuje namreč le 22 gramov ogljikovih hidratov, jajca pa so dober vir beljakovin.

Prav tako lahko izbirate različne dodatke in nadeve, odsvetujem le mokre sestavine, kot je na primer paradižnik. Za nadev potrebujete sestavine, ki se bodo lepo zapekle, saj je čas peke relativno kratek.

Jajca in tortilja
Tortilja s pečenimi jajci, pršutom , mlado špinačo in mocarelo

 

Tortilja z jajci
Tortilja s pečenimi jajci in nadevom v pekaču

Sestavine

  • 1 pšenična tortilja
  • olivno olje za premaz
  • 3-4 jajca
  • 2 tanki rezini pršuta
  • nekaj lističev mlade špinače (lahko tudi sveže bazilike)
  • naribana mocarela (lahko tudi druga vrsta ribanega sira)

Priprava

V okrogel pekač (za torte) položimo peki papir, nanj pa položimo pšenično tortiljo. Tortiljo premažemo z olivnim oljem. V manjši skledi ubijemo vsako jajce posebej in ga preložimo na tortiljo. Rumenjake lahko po želji pustimo ali pa jih z vilicami razlijemo. Na jajca položimo na trakce natrgane rezine pršuta in nekaj lističev mlade špinače. Po vrhu potrosimo še ribano mocarelo. Pekač postavimo v pečico in pečemo na 180°C na obojestranski funkciji približno 8-10 minut, dokler jajca niso pečena. Ko je jed pečena, jo skupaj s peki papirjem odstranimo iz pekača in jo postavimo na desko. Jed razrežemo na trikotnike. Odstranimo peki papir in trikotnike položimo na krožnik.

Pa dober tek!

 

Delimo ideje: