Hrustljavi musli
Na spletu lahko zasledite kar nekaj receptov za doma narejen musli in današjnji recept prihaja izpod mojih rok.
Sestavine:
- 500 g drobnih ovsenih kosmičev,
- 3 žice mletih mandljev,
- 2-3 žlice kokosa v prahu (odvisno koliko obožujete okus kokosa),
- 1 žlica temnega kakava,
- 1 žlica lanenih semen,
- ščepec cimeta,
- 50 g masla (lahko tudi kokosovega),
- 3-4 žlice medu.
Priprava:
V večjo skledo stresemo ovsene kosmiče, mandlje, kokos, kakav, lanena semena in cimet. Vse sestavine premešamo. V kozici stopimo maslo. V stopljeno maslo vmešamo 2-3 žlice medu. Vročo mešanico prelijemo na druge premešane sestavine v večji skledi in dobro premešamo. Vse skupaj stresemo na velik pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Mešanico sestavin enakomerno razporedimo po pekaču. Pred samo peko vzamemo še 1 žlico medu in ga s hitrimi krožnimi gibi porazdelimo po vrhu kosmičev. Pečemo 15 minut na 180°C (funkcija ventilator). Po peki pekač postavimo na podstavke in počakamo, da se musliji ohladijo. Ko so ohlajeni jih prestavimo v shranjevalno dozo in se z vsakim jutrom veselimo hitro pripravljenih a bolj zdravih muslijev.
Muslije uživam s svežim sadjem in jogurtom , včasih tudi z grškim. Življenje je nepredvidljivo, zato si lahko občasno privoščimo tudi kakšnega z več maščobe :)
Pa dober tek!