Recepti

Testenine na 3 načine

Testenine so pri nas zelo priljubljena jed. Kot pričakovano jih imajo radi otroci, prav tako pa večkrat zase in za partnerja pripravim testenine z zelenjavo in drugimi sestavinami, ki se v tistem trenutku nahajajo v hladilniku in naši kuhinji. Priprava testenin ne vzame veliko časa, zato je primerna tudi takrat, ko delamo od doma, ali ko potrebujemo hiter, topel obrok po prihodu iz službe.

Danes predstavljam 3 načine za preprosto pripravo testenin. Če imate radi bučke, paradižnik, šampinjone, mlado špinačo, šparglje, pršut ali slanino, boste sigurno našli tudi kaj zase.
 

Testenine z bučkami, paradižnikom in pršutom

Recept z omenjenimi sestavinami je nastal po trenutnem navdihu, ko sva s partnerjem na hitro želela pripraviti kosilo med tednom. Skoraj vedno imamo v naši kuhinji na voljo paradižnike in bučke, in sprva sem želela pripraviti le testenine z zelenjavo. Na koncu sem vseeno dodala še trakce popečenega pršuta in ustvarila recept, ki je všeč obema. 

Testenine
Testenine z bučkami, paradižnikom in pršutom

Za recept za testenine z bučkami, paradižnikom in pršutom kliknite tukaj.
 

Pirini rezanci s čebulo, šampinjoni in mlado špinačo

Vedno sem imela rada testenine z gobami. Ko sem na spletu zasledila recept za testenine v kombinaciji s karamelizirano čebulo, šampinjoni in mlado špinačo, sem ga želela tudi sama preizkusiti. Recept sem malo prilagodila in namesto testenin iz bele moke uporabljam pirine testenine, in sicer rezance. Prav tako čebulo ne karameliziram, le popražim jo, ker tako prihranim na času.

Testenine
Pirini rezanci s čebulo, šampinjoni in špinačo

Za recept ta pirine rezance s čebulo, šampinjoni in mlado špinačo kliknite tukaj.
 

Polnozrnati peresniki s šparglji in slanino

Šparglji so v pomladnih časih večkrat najdemo na meniju. Poleg drugih jedi se zelo lepo podajo tudi testeninam. Meni najljubša kombinacija so polnozrnate testenine s šparglji in popečeno slanino. Za testenine najraje uporabim peresnike. Ko šparglje narežemo na približno 4 cm dolge kose, se le-ti prav lepo ujamejo z enako velikimi peresniki.

Testenine
Polnozrnati peresniki s šparglji in slanino

Za recept za polnozrnate peresnike s šparglji in slanino kliknite tukaj.

Nekateri se izogibajo testeninam zaradi večje količine ogljikovih hidratov. Osebno jih še vedno uživam in sam obrok poskušam uravnotežiti z večjo količino zelenjave v omaki ali prilogi, testenine pa pred kuhanjem stehtam na kuhinjski tehtnici. Na odraslo osebo ne presežem 80 g testenin, ne glede na njihovo vrsto ali obliko. Če je lakota v danem trenutku večja, lahko obrok še vedno dopolnim s solato in tako združim okusne testenine z bolj zdravim prehranjevanjem.

 

Delimo ideje: