Recepti

Pirini rezanci s čebulo, šampinjoni in mlado špinačo

Vedno sem imela rada testenine z gobami. Ko sem na spletu zasledila recept za testenine v kombinaciji s karamelizirano čebulo, šampinjoni in mlado špinačo, sem ga želela tudi sama preizkusiti. Recept sem malo prilagodila in namesto testenin iz bele moke uporabljam pirine testenine, in sicer rezance. Prav tako čebulo ne karameliziram, le popražim jo, ker tako prihranim na času.

Rezanci z gobami
Pirini rezanci z gobami in špinačo

Sestavine (za 2 osebi):

  • 160 g rezancev iz pirine moke (lahko tudi ajdove) 
  • 200 g rjavih ali belih šampinjonov
  • 80 do 100 g mlade sveže špinače
  • 1 srednje velika čebula
  • olje
  • 2 veliki žlici grškega jogurta
  • sol
  • česen v prahu
  • peteršilj muškatni orešček v prahu
  • poper

Priprava:

Pirine rezance skuhamo po navodilih navedenih na embalaži. Med kuhanjem pričnemo s pripravo zelenjave. Sprva na tanko narežemo čebulo in jo popražimo v ponvi na olju. Med praženjem čebulo malo posolimo. Ko čebula pozlati, jo prestavimo na krožnik. V isti ponvi nadaljujemo s peko šampinjonov. Sprva jih očistimo, natanko narežemo in porazdelimo po ponvi. Šampinjoni naj se med peko ne prekrivajo. Dodamo česen v prahu, nasekljani peteršilj in malo premešamo. Ko so šampinjoni pečeni, jih prestavimo na krožnik poleg pražene čebule. V naslednjem koraku zelo hitro popražimo še mlado špinačo in ji dodamo malo muškatnega oreščka. Špinačo prav tako prestavimo na krožnik s čebulo in šampinjoni. V isto ponev dodamo grški jogurt, malo soli in popra ter počakamo, da omaka zavre. V jogurtovo omako vmešamo kuhane pirine rezance. Jogurtna omaka naj prekrije testenine v celoti. Na koncu dodamo praženo zelenjavo s krožnika in vse premešamo s kuhinjskimi prijemalkami. Postreženo jed lahko okrasimo s svežim peteršiljem.

Pa dober tek!

 

Delimo ideje: