Recepti

Testenine z bučkami, paradižnikom in pršutom

Recept za testenine z zelenjavo in pršutom je nastal po trenutnem navdihu, ko sva s partnerjem na hitro želela pripraviti kosilo med tednom. Skoraj vedno imamo v naši kuhinji na voljo paradižnike in bučke, in sprva sem želela pripraviti le testenine z zelenjavo. Na koncu sem vseeno dodala še trakce popečenega pršuta in ustvarila recept, ki je všeč obema. Sedaj to jed kuham vedno, ko imam na voljo potrebne sestavine.

Testenine s pršutom
Testenine z bučkami, paradižnikom in pršutom

Sestavine (za 2 osebi):

  • 150 g testenin po želji
  • 2 mali ali 1 večja bučka zucchini
  • 2 srednja paradižnika
  • 60-70 g pršuta v rezinah
  • poper
  • česen v prahu
  • bazilika

Priprava:

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Med kuhanjem testenin pripravimo zelenjavo in pršut. V ponev dolijemo olje. Bučke narežemo na tanke polovične kolobarje in jih popečemo na olju. Ko bučke začnejo dobivati zlato barvo, dodamo na kocke narezan paradižnik, poper, česen  in baziliko. Po nekaj minutah, ko se paradižnik zmehča, dodamo še trakce pršuta in jih popečemo. Ker je pršut že sam po sebi dovolj slan, ni potrebno dodajati soli. V ponev stresemo še kuhane testenine in vse sestavine premešamo. Končano jed lahko okrasimo še z malo suhe bazilike.

Pa dober tek!

 

Delimo ideje: