ORGANIZACIJA DOMA

Torbica za čopiče

To je projekt, ki sem ga že kar nekaj časa načrtovala. Ker se približuje poletje in z njim dolgo pričakovani dopust, sem morala nazadnje celo pohiteti. Ustvarila sem prenosno torbico za shranjevanje čopičev za ličenje.

Torbico sem sešila kar ročno. Mislim, da sem že enkrat omenila, da še ne znam uporabljati stroja za šivanje. Motivacijo sem našla tudi v sezonski menjavi oblačil, ko sem razvrščala posamezne kose in med njimi izključila dva, ki nista bila več nosljiva. Prva je bila siva jopica, ki je na rokavih dobila dve luknjici in poletna pižama z naravnim vzorcem, na kateri ni bilo več uporabnih naramnic. Velikokrat takšne kose razrežem in jih uporabim za čiščenje oken in podobno, tokrat pa sem jih »nadciklirala« v torbico.

izdelava_torbice_za_copice

Poleg dveh različnih vzorcev tkanin sem za torbico uporabila še belo prejico in debelejši darilni trak. Na začetku sem natančno izmerila oba vzorca tkanine, z likalnikom zalikala robove navznoter in sprva zelo površno skupaj sešila oba dela z navadno šivalno nitko. Le tako sem lahko kasneje natančneje všila pregrade za žepke in obrobo, ker se tkanini nista premikali.

Za obrobo sem uporabila zančni vbod, ki ga že pošteno obvladam (osvojila sem ga pri izdelovanju novoletnih okraskih iz filca). Ko sem sešila vse stranice, sem na sredini leve strani torbice prišila še darilni trak, ki služi pri sestavljanju torbice.

torbica za copice2

Torbica ja narejena tako, da se preprosto zavije v tulec in zaščiti kovček ali potovalno torbo pred madeži. Zgornji del torbice prekrije glave čopičev. Stranico, kjer so shranjeni večji čopiči, začnemo zavijati proti drugi stranici. Ko pridemo do konca druge stranice, tulec s prišitim trakom zavežemo .

torbica_za_copice

Za samo torbico sem potrebovala kar nekaj časa. Če sem pravilno izračunala, sem porabila kar dobre 3 ure. Sem pa prihranila pri nakupu, saj sem ves material imela že doma. Sedaj moram počasi začeti pripravljati seznam stvari za dopust, ki ga že prav nestrpno pričakujem.

Delimo ideje: