Dekoracija

Trojni okvir za slike

Danes objavljam manjši projekt, ki je nastal iz 3 okvirjev z družinskimi fotografijami. V načrtu je bila sicer druga objava – fotografije prenove kuhinje in prehodne pisarne. Žal mi materinstvo in ne vedno lepo vreme to v tem trenutku časovno onemogočata. Za to bom namreč potrebovala več časa, lepo sonce, ki zagotavlja boljšo dnevno svetlobo in prazen kuhinjski lijak, ki se ne vem kako napolni na vsake pol ure. Na fotografijah res ne želim prikazati umazane posode, pa tudi če je to del našega vsakdanjika.

Da ne boste v dvomih, ali sem še prisotna na blogu, danes predstavljam trik, kako spremenimo manjše okvirje in jih povežemo v večjo celoto.

Okvirji za slike

V hodniku imamo pri veliki garderobni omari ožji del zidu, ki deluje prazno. Za ta prostor sem sprva želela kupiti pokončni trojni okvir za slike, a sčasoma prišla na drugo idejo. Iz najemniškega stanovanja sva prinesla manjše okvirje za fotografije, za katere do sedaj še nisem našla prostora. Pred nakupom novega okvirja sem začela razmišljati ali lahko kako povežem že obstoječe okvirje in sama naredim “trojni” okvir.

Spojitev ovirjevV Bauhaus-u sem kupila 8 vijakov z zanko in 4 manjše kljuke v obliki črke S (cca 4 €). V okvirjih sem z merjenjem določila sredino stranice okvirja nato pa določila mesto za vijake. Z manjšim električnim vrtalnikom sem na ta mesta zvrtala luknje za vijake. Vijake sem ročno privila in jih povezala s kljukami, kot prikazuje zgornja slika.

Trojni okvir za slike

Tako sem ustvarila trojni okvir za slike. Res bi lahko obesila vsak okvir posebej, a me je ideja o povezanosti in drugačnosti že prevzela. Tudi vijaki in kljukice zgledajo res lepo in samo upam, da ne bo kmalu pošel njihov sijaj.

LP do naslednjič,
Tadeja

Delimo ideje: