DEKORACIJA

Podstavek za računalnik

Med prazniki sem se lotila sestavljanja podstavka za namizni računalnik. Dejansko sem ga načrtovala, nakupila material, prebarvala les in sestavila sama. No , skoraj sama. Kolesa je na nastavke namestil moj fant. Podstavek je namenjen njegovemu računalniku.

Osebno imam rajši prenosni računalnik, on pa vseeno potrebuje takšnega z boljšim procesorjem, zmogljivostjo in grafično kartico, zato prisega na namizne računalnike. Odločila sva se za naslednji korak v najini vezi – zaživela bova skupaj. Tako se sedaj posvečam projektom, s katerimi bom ustvarila dom za oba.

material_za_podstavek

Pa se vrnimo podstavku … Za sestavo le-tega sem kupila:

  • leseno ploščo,
  • 2 leseni stranici,
  • 4 kolesa z zavorami.

Sprva sem les prebarvala z belo barvo za les, ki je ostala od nekaterih preteklih projektov. Pri barvanju sem postala že pravi strokovnjak. Prebarvala sem že tv omarico in Ikea pručko, tokratno barvanje pa je bilo seveda manj zahtevno. Barvo sem nanesla pred samo sestavo.

Ko se je barva dobro posušila, sem v dno lesene plošče zvrtala luknje za vijake za kolesne nastavke, ki sem jih dobila že pri nakupu kolesc. Nastavke sem privila z manjšimi vijaki, nato pa naredila še luknje za daljše vijake, s katerimi sem pritrdila stranice.

podstavek_kolesa

Kot že rečeno, je kolesa na nastavke namestil moj fant. Zame so vseeno predstavljali prevelik zalogaj in dobro je imeti ob sebi nekoga, ki je bolj močan :)

Na zgornji in spodnji sliki lahko vidite končen izdelek. Podstavek je zaradi koles premičen. To je bila moja želja, ker kolesa omogočajo premikanje podstavka in s tem tudi lažje sesanje tal. Kolesa imajo tudi nastavljive zavore za stabilizacijo računalnika, ko je to potrebno.

Računalnik potrebuje prostor za prezračevanje, zato ga nisva želela postaviti v notranjost kakšne omare. S pomočjo podstavka sva računalnik dvignila od tal in odmaknila pred večjimi delci prahu, ki se vztrajno pojavljajo vsak teden.

podstavek

Prvotni načrt je bil nakup takšnega podstavka v Ikei. Žal tega izdelka na Hrvaškem več ne prodajajo, zato sem se odločila, da ga naredim sama. Za les in kolesa sem odštela dobrih 15 €, vijake in barvo pa sem že imela doma.

Čakajo naju prvi koraki skupnega življenja in nova doživetja. Predvidevam, da bodo nekateri prihodnji projekti namenjeni tudi skupni organizaciji prostora, tisti ustvarjalni pa bodo sigurno vsebovali tudi kakšno moško noto. In še naprej se bom trudila, da bo vse preprosto in lepo.

Delimo ideje: