ORGANIZACIJA DOMA

Košarice iz starih kavbojk

Pred letom in pol sem kupila šivalni stroj za preproste šivalne projekte in že takrat sem imela v mislih, da bom med drugim sešila tudi košarice is starih kavbojk. Idejo sem pred leti zasledila na spletu, letos pa sem dejansko poiskala preprost način izdelave le-teh in se lotila dela.

košarice iz denima

Šivanje in oblikovanje košaric po korakih

  1. V škatli sem shranila stare kavbojke, ki jih nisem več uporabljala in nekaj kosov blaga, ki so ostali od drugih šivalnih projektov (predvsem prevleke za okrasne blazine).
  2. Zaradi poškodovanega blaga sem odrezala rob obeh hlačnic in nato po načrtovani višini 17 cm (malo več kot toliko meri višina predala za oblačila) + 5 dodatnih cm za dno košarice odrezala še dva večja kosa hlačnic. Na spodnjem robu sem po kotih s pisalom označila mere za izrez blaga upoštevajoč, da bodo vse stranice po šivanju enake.
  3. Sprva sem sešila spodnji, krajši del blaga od kavbojk.
  4. Nato sem hlačnice obrnila in poravnala štirikotno odrezane robove in prav tako sešila blago. Za konec sem obrobila še del blaga, ki je namenjen zgornjemu robu košare, ki sem ga predhodno odrezala zaradi poškodb.
  5. Podobno sem naredila še s pisanim kosom blaga. Odrezala sem tak kos, ki bo ustrezal širini in višini jeans blaga, le pri višini sem dodala še 5 cm zaradi roba, ki pride čez jeans. Košarico iz kavbojk sem obrnila, da bo jeans viden na zunanji strani, drugo košarico iz pisanega blaga pa sem pustila obrnejeno na notranji strani.
  6. Pisano košarico sem po notranjih robovih vstavila v košarico iz kavbojk.
  7. Zavihala sem robove pisane košarice navzven in s tem dobila lepši vrh košarice.
  8. V košarico sem začela shranjevati manjše stvari.
košarice iz denima postopek

Trenutno uporabljam košarice v predalu otroške omare za shranjevanje nogavičk in drugih otroških malenkosti. Nekaj jih je zašlo tudi v mojo omaro v predal s spodnjim perilom. Če želite lahko košarice naredite le iz kavbojk, ampak jaz osebno sem dodala še notranji pisani del iz dveh razlogov – zaradi lepšega zaključka in večje stabilnosti košarice. Prednost teh košaric je tudi v čiščenju. Lahko jih preprosto vržemo v stroj in operemo z drugim perilom. Tega z večino drugih košar za shranjevanje ne moremo narediti : )

Po zelo dolgem času bom ta december lahko bolj aktivna z objavami, zato naslednji teden ne prezrite objavo z božičnimi okraski.

Lep pozdrav,
Tadeja

Delimo ideje: