Dekoracija,  Organizacija doma

Tabla za sporočila iz okvirja

Tabla za sporočila je pogost pripomoček, ki krasi kuhinjske in pisarniške stene ali stene otroške sobe. Poznamo jih v različnih oblikah in velikostih, materialno gledano pa so lahko kredne, magnetne ali plutne table. Sama sem si ustvarila malce drugačno različico. V bistvu sem v kleti že nekaj časa hranila večji okvir za slike, a nikakor nisem našla primerne funkcije zanj. Že nekaj časa sem imela v mislih tablo za sporočila in nedavno sem na spletu prišla do preproste, a odlične ideje, kako lahko sama ustvarim tablo kar iz okvirja.

okvir za sporočila final

Za projekt sem poleg okvirja potrebovala še nekaj malenkosti, in sicer:

  • lesene kljukice,
  • papirnati lepilni trak z vzorcem (uporabite lahko tudi Washi tape),
  • volno (ali debelejšo vrvico) in
  • manjše očesne vijake.

okrašene kljukice

Ko sem prispela domov z novim okrasnim lepilnim trakom, se nisem mogla upreti skušnjavi. Zunanje stranice lesenih kljukic sem nemudoma okrasila s trakom, šele v drugem koraku sem se lotila okvirja. Včasih nam pač prvo zapaše piškot in šele potem glavna jed :)

žebljički za okvir

Pri okvirju sem dejansko obdržala le okvir. Odstranila sem karton in sprednji zaščitni del. Z manjšim vrtalnikom sem v stranice okvirja zavrtala luknje, v katere sem nato privila posebne očesne vijake. Skozi očesa vijakov sem napeljala volno in jo dobro napela. Tako sem ustvarila cikcak vzorec za obešanje sporočil in drugih slikovnih predmetov.

okvir za sporočila

Projekt je bil izveden v dobri uri, vanj pa sem vložila le par evrov, ker sem veliko materiala imela že doma. Tabla za sporočila sedaj krasi jedilni kot v moji kuhinji. Namenjena je obešanju slik, kratkih sporočil, voščilnic, razglednic, seznamov in motivacijskih besed.

pritrjena sporočila final

Projekt lahko zaključimo oz. okrasimo tudi s pisanim ozadjem. V tem primeru po opisanih korakih z žebljički pritrdite še vzorčasto platno ali blago na zadnje stranice okvirja.

Tabla bo tudi dobro mesto za shranjevanje vseh idej in bodočih projektov, ki jih še moram narediti in objaviti.

Lep pozdrav do naslednjič,

Tadeja

Delimo ideje: