ORGANIZACIJA DOMA

Shranjevanje pisalnih in pisarniških potrebščin

Ta teden sem dokončno uredila svoj predal s pisalnimi in pisarniškimi potrebščinami. Projekt je v bistvu nadaljevanje shranjevanja v globokih predalih, ko sem se razpisala o urejanju potrebščin za ustvarjanje. Prav tako bodo otroci kmalu sedli v šolske klopi in morda boste sami našli kakšno idejo, kako urediti vse drobnarije v njihovem pisalnem kotičku.

Prve potrebščine, ki sem jim namenila pozornost, so pisala, barvice in flomastri. Za to sem pripravila 3 steklene kozarce, ki sem jih označila z nalepkami. Pod zapiralni patent kozarca sem s pomočjo tanjših klešč ovila žico, nanjo pa privila močnejšo žico, ki sedaj koristi kot ročaj. Ta je primeren za prenos posamičnega kozarca.

kozarci za pisala

Včasih potrebujem vse pisarniške potrebščine, zato sem ustvarila dodatno prenosno škatlo, v kateri shranjujem omenjena pisala in druge malenkosti. Škatla omogoča sočasen prenos vseh stvari in tako ni potrebe po večkratnem prenašanju posamičnih predmetov.

prenosna škatla

Takšno škatlo sem oblikovala že drugič (za navodila izdelave kliknite na povezavo Prenosna škatla). Tokrat sem škatlo ovila v trši vzorčasti papir. Sprva sem bila malo skeptična in mislila, da bo ovijanje s takšnim papirjem težje, a izkazalo se je ravno obratno. Ovijanje je bilo še bolj preprosto in natančno. Z istim vzorcem sem ovila še okroglo kartonsko posodo s pokrovom, v kateri shranjujem vse sponke in žebljičke. Na isti način lahko ovijete tudi večjo kovinsko embalažo (konzerve z pokrovom od oreškov in podobno).

škatla za papirje

Pod pisarniške potrebščine spadajo tudi vsi papirnati izdelki, kot so kuverte, pregradni kartoni, nalepke za tiskanje in pisarniški papir. V primeru globokih predalov lahko te stvari shranjujete vertikalno. Potrebujete le pokončno škatlo. Uporabite lahko škatle namenjene shranjevanju revij in časopisov ali pa jih oblikujete sami iz večjih kartonskih škatel kot so škatle za kosmiče. Odrežite zgornji del škatle po ravnem ali postrani in jo ovijte v darilni papir.

predal za pisarniške potrebščine

Pisalne in pisarniške potrebščine so sedaj pregledno shranjene v predalu. Na višini sem največ pridobila s pomočjo škatle, ki je namenjena papirnim izdelkom in steklenimi kozarci, ki omogočajo pokončno shranjevanje pisal in barvic.

Stvari shranjujem v omenjenem predalu, ker trenutno ne potrebujem pisalne mize. Po navadi ustvarjam kar na jedilni mizi, za prenosnik pa uporabljam mizico za laptop.

Še en projekt uspešno zaključen in že drugi v mislih. Se vidimo (beremo) naslednjič.

Lep pozdrav,

Tadeja

Delimo ideje: