DEKORACIJA

Shranjevanje pripomočkov za ustvarjanje

Še pred nekaj dnevi me je pestil moj greh, moja temna skrivnost dimenzije 30*30*30 cm. Omarice v dnevnem prostoru dopolnjujejo globoki predali, katerih funkcionalnost je omejena zaradi njihove višine. V enem od predalov sem do sedaj shranjevala vse svoje pisarniške in ustvarjalne pripomočke. Slike pred prenovo niti ne bom kazala, ampak verjemite mi na besedo – pogled ni bil lep. Niti en sam artikel ni imel svojega mesta, vsake toliko časa se je kaj podrlo, nekateri predmeti pa so se začeli mečkati ali izgubljati svojo obliko.

To je eden izmed tistih projektov, ki jih radi odlagamo na jutri, a tudi ta jutri se je moral zgoditi slej ali prej. Zato tudi zamujam en teden s svojo objavo.

Izpraznila sem predal in začela ločevati predmete po skupnih lastnosti. Medtem sem ugotovila, da je najbolje ločiti pisarniške potrebščine od ustvarjalnih pripomočkov, zato sem izpraznila še en predal. Danes predstavljam ideje urejanja takšnega predala za pripomočke za  ustvarjanje.

označeni kozarci

Če tudi sami od časa do časa ustvarjate, potem se zavedate vseh velikih in malih predmetov, ki se z idejami naberejo in lahko ustvarjajo svojevrstno zmedo. Jaz imam teh kar nekaj – vse od lesenih kljukic in gumbov, do različnih vzorčastih trakov in barvnih papirjev. Sedaj sem vsaki skupini omenjenih predmetov namenila svoj prostor. Manjše predmete sem shranila v prozornih kozarčkih, ki sem jih okrasila z enim od vzorčastih lepilnih trakov (t.i. Washi tape) in opremila z nalepkami.

Kozarčke z drobnarijami sem shranila v malo večjih škatlah. To so stare škatle za čevlje, ki sem jih ovila v darilni papir, na sam vrh pa v diagonalne reže zataknila kartončke z oznakami. Tako vem v kateri škatli se nahajajo določeni predmeti. V drugi takšni škatli se naprimer nahaja velika zaloga okrasnih perlic.

sharnjevanje v večjih škatlah

Kot sem že omenila, imam vse te stvari shranjene v globokih predalih. Takšni predali so zelo primerni za shranjevanje revij, darilnih vrečk, pokrival in podobno. Ko morate v njih shraniti več drobnarij, pa lahko ustvarite zmedo zaradi katere stvari izgubljajo svojo vrednost oz. prihaja do različnih poškodb.

predal notranjost

Trik dobro izkoriščenega prostora v globokih predalih ali košarah je zapolnjevanje višine. V tem predalu sem višino izkoristila z nalaganjem ene škatle na drugo. Škatle so označene, zato je iskanje preprosto. V pokončni škatli shranjujem ustvarjalne izdelke kot so filc, moosgumi pena in barvni papir. Le-ti so shranjeni v posebnih označenih mapah (U-mapah). Tudi njihovo pokončno shranjevanje omogoča dobro izkoriščenost višine. V globokih predalih lahko shranjujemo tudi višje predmete in shranjene artikle v visokih kozarcih. Če imate tudi sami nekaj barv ali lakov za okraševanje, svetujem da jih hranite v manjših plastičnih škatlah in košarah. V primeru puščanja se lahko izognete neprijetnemu čiščenju ali celo trajnim poškodbam predalov in pohištva.

Prav tako sem se lotila že drugega predala v katerem bom shranjevala pisarniške pripomočke (pisala, barvice, spenjači, luknjač, post-it listke itd). O tem se bom razpisala že v začetku naslednjega tedna, zato ne spreglejte naslednje objave, do takrat pa lep pozdrav vsem in veselo urejanje in ustvarjanje…

Tadeja

Delimo ideje: