RECEPTI

Jagodne lučke z jogurtom

Jagodne lučke z jogurtom so odlična rešitev za sladkanje in osvežitev v poletnih dneh. Prav tako predstavljajo manjši greh za vse tiste, ki radi uživajo v desertih z manj sladkorja.

Priprava je preprosta, zelo dobrodošlo pa je, da imamo v kuhinji za to namenjene modele za sladoled. V poletnem času jih najdemo v skoraj vsaki trgovini, obstajajo pa tudi druge rešitve. Mešanice za sladoledne lučke lahko zamrznemo tudi v manjših plastičnih kozarčkih, silikonskih “muffin” modelih in modelih za ledene kocke za najmlajše. Pred zamrzovanjem jim moramo dodati le palčke za sladoledne lučke.

sladoledne jagodne lučke
Jagodne lučke z jogurtom

Sestavine (za 4 večje sladoledne lučke):

  • 200 g svežih jagod
  • 200 ml grškega jogurt
  • 1 žlica sladkorja
  • 2-3 jušne žlice vode

Priprava:

Jagode očistimo in operemo. Stresemo jih v ponev (brez prijemanja) in dodamo vodo. Počakamo, da mešanica zavre, nato pa zmanjšamo temperaturo gorilnika. Pustimo, da se jagode zmehčajo, vsake toliko pa mešanico premešamo. Ko so jagode že mehke in jih lahko s kuhalnico sploščimo, dodamo žlico sladkorja in premešamo. Jagode še naprej kuhamo dokler ne postanejo mehke in se razpustijo, nato pa ponev odstavimo z gorilnika. Jagode prestavimo v skledo in počakamo, da se popolnoma ohladijo. Ko se ohladijo, dodamo grški jogurt, vse skupaj premešamo in mešanico s pomočjo žlice razporedimo v modele za sladoledne lučke. Modele pokrijemo s pokrovi z držalom in jagodne lučke zamrznemo v zamrzovalniku. Postrežemo jih lahko že čez nekaj ur.

Dober tek!

 

Delimo ideje: