Recepti

Banoffee musliji s čokolado

Banoffee musliji so malo drugačna različica recepta za Banoffee kosmiče čez noč, ki sem ga objavila že v preteklosti. Prednost Banoffee muslijev je ta, da jih lahko pripravimo vnaprej in na zalogo za tista jutra, ko res nimamo veliko časa za pripravo zajtrka.

Banoffee musliji
Doma narejeni Banoffee musliji

Sestavine:

  • 300 g ovsenih kosmičev,
  • 4 žlice mletih mandljev,
  • malo cimeta,
  • 2 žlici stopljenega masla,
  • 2 žlici mlečno-karamelnega namaza (dulce de leche),
  • 60 g nasekljane (temne ali mlečne) čokolade,
  • 70 g posušenih banan (bananin čips).

Priprava:

V večjo skledo stresemo ovsene kosmiče. Dodamo mlete mandlje in malo cimeta, nato pa sestavine v skledi premešamo. V manjši skledici stopimo maslo (najlažje v mikrovalovni pečici) in z njim prelijemo mešanico. Enako naredimo z mlečno-karamelnim namazom in premešamo. Nasekljamo čokolado in stresemo v skledo z drugimi sestavinami. Dobro premešamo, da se okusi prepletejo. Večji pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo mešanico za muslije. Pečico segrejemo na 180°C (obojestranska funkcija) in pečemo 12-15 minut.

Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se vse ohladi. Na koncu mešanici dodamo še bananin čips (večje kose nalomimo na manjše) in prestavimo v posodo za shranjevanje živil. Banoffee musli je najboljši, ko ga postrežemo skupaj z grškim jogurtom. V neprodušnih posodah ga lahko hranimo do 2 tedna.

Banoffee musliji kot božično darilo

Če za božič radi podarite uporabna darila, ki ste jih naredili sami, potem so doma pripravljeni musliji odlična ideja. Potrebujete le steklen kozarec s pokrovom in prtiček z zimskim ali božičnim motivom. V kozarec stresete doma pripravljene muslije.  S prtičkom ovijete pokrov (po potrebi ga obrežete, da se prilega velikosti pokrova) in tesno zaprete kozarec. Lahko dodate še kakšno pentljo in darilo je pripravljeno.

Doma narejeni musliji kot darilo
Doma narejeni musliji kot darilo

 

Delimo ideje: