Recepti

Višnjeva pita z vanilijevim pudingom

Višnjeva pita je sladica, ki jo lahko pripravimo ne glede na letni čas, saj za sadje uporabimo kar višnje iz kompota. Sama sem preizkusila že več različnih sadnih kompotov z nadevom iz skute in vanilijevega pudinga, a višnje so se do sedaj obnesle najbolje. Kombinacija sladkega nadeva in rahlo kislih višenj je zadetek v polno.

Pita s sadjem
Višnjeva pita z vanilijevim pudingom

Sestavine:

Masleno testo 

  • 200 g moke
  • 80 g sladkorja
  • 80 g masla
  • 2 kavni žlički pecilnega praška
  • 1 jajce
  • malo masla in moke za pekač

Nadev

  • višnjev kompot
  • 500 ml pasirane skute
  • vanilijev puding iz vrečke
  • 500 ml mleka 
  • sladkor za puding

Priprava:

Po receptu na vrečki skuhamo vanilijev puding in ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Med pripravo testa puding nekajkrat dobro premešamo, da se zgornja plast pudinga ne strdi. V posodo za testo stresemo moko, sladkor in pecilni prašek. Sestavine premešamo z žlico. Dodamo jajce in maslo (sobna temperatura, lahko ga malce zmehčamo tudi v mikrovalovni pečici), nato pa z rokami pregnetemo testo. Testo s rokami enakomerno razporedimo po namaščenem okroglem pekaču (premer cca 30 cm) po dnu in stranicah. V drugi posodi z ročnim električnim mešalnikom zmešamo pasirano skuto in vanilijev puding. Nadev prelijemo na testo. Iz kompota odcedimo višnje in jih poljubno porazdelimo po nadevu. Pekač vstavimo v pečico in pečemo 30-35 minut na 180°C. Ko je pita pečena, jo odstavimo iz pečice in počakamo da se ohladi. Popolnoma ohlajeno prestavimo v hladilnik. Pita naj bo v hladilniku vsaj 3 ure pred serviranjem.

Dober tek!

 

Delimo ideje: