Organizacija doma

Svež veter v kopalnici

V začetku leta sem se posvetila nekaterim kopalniškim omaricam in se o tem tudi razpisala v objavi Manjši »facelift« za kopalnico. Takrat sem sestavila domačo lekarno, dekorirala notranjost nekaterih omaric in uredila omaro s čistili (pod umivalnikom).

S tem delo v kopalnici še ni bilo zaključeno in tudi sedaj še ni 100 %. Vsekakor pa se lahko pohvalim, da sem končno prevetrila omarico, ki je namenjena shranjevanju zalog negovalnih in higienskih pripomočkov.

omarica pred prenovo2

Ko sem iz omarice odtranila vse stvari in jo počistila, sem se sprva osredotočila na sam videz. Ostala sem zvesta dekorativnemu papirju s cvetličnim vzorcem, ki krasi že druge omare v kopalnici. Z dvostranskim lepilnim trakom sem ga prilepila na ozadje omare.

Prav tako sem prilagodila višino polic. Nekaj centimetrov sem tako odtegnila spodnji polici, ki je namenjena toaletnemu papirju in papirnatim brisačam, na višini pa je tako pridobila srednja polica. Na srednji polici lahko sedaj shranjujem tudi višje kozmetične izdelke v stekleničkah. Sorodne izdelke sem porazdelila po skupinah in jih shranila v označenih košaricah. Na vrhnji polici sem našla še prostor za prenosno škatlo z vsemi pripomočki za nego rok in nohtov in košaro s sušilcem za lase, ki ga potrebujem le dvakrat tedensko.

omara kopalnica potem

Na prvi pogled omara tudi prej ni bila katastrofalno pospravljena, pa vendar so vse te male spremembe prinesle nekatere prednosti. Izdelke sedaj z lahkoto najdem, ker so sortirani po skupinah. Prav tako sem se z uporabo košar izognila nepotrebnemu podiranju artiklov.

Zlato pravilo dobre organizacije – označevanje

Če sem čisto iskrena, nisem vedno bila naklonjena označevanju škatel in košar, a sčasoma mi je to priraslo k srcu. Sedaj označujem več ali manj vse košare. Z označevanjem postane vsak shranjevalni sistem kristalno jasen in tako uporaben tudi za druge, ne le zame. Če smo pri oblikovanju etiket in oznak toliko bolj inovativni, lahko s tem dodamo tudi osebni pečat.

etikete za košare

Košare tokrat nisem označila le z navadnimi nalepkami. Povod za to je luknjasti vzorec košare, zaradi katerega bi lahko nalepke sčasoma začele odstopati. Nalepke sem sprva prilepila na karton rumene barve, ki sovpada z dekorativnim papirjem na ozadju omare. V oba zgornja kota kartona sem z luknjačem naredila dve luknjici, nato pa z belo volno povezala označene kartončke s košaro.

označenekošare2

Ko sem sprva začela urejati in organizirati stvari v svojem domu, nisem dala veliko na sam videz. Prioritetno sem skrbela za efektiven sistem shranjevanja. Danes pa pri vsaki stvari poskrbim tudi za vizualni navdih. Prav to predstavlja nadaljnjo motivacijo pri vzdrževanju reda in čistoče. Vsake toliko celo sama sebe zalotim, da odpiram omare in občudujem končni rezultat :)

 

Delimo ideje: