DEKORACIJA

Doma narejen piling za telo

Piling za telo je malce drugačen projekt od tistih, ki sem jih objavila do sedaj. Vem, da nima veliko opraviti z organizacijo prostora ali prenovo predmetov, ampak nad rezultati sem bila tako pozitivno presenečena, da sem se odločila deliti ta preprosti recept.

Sama sem naredila solni piling, lahko pa izberete tudi sladkorni piling. Osebno so mi bolj všeč sveži vonji, zato sem poleg osnovnih sestavin uporabila tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke.

Sestavine za solni piling:

  • 2 kavni šalici morske soli,
  • 1 kavna šalica ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 2 čajni žlici sode bikarbone,
  • 7-10 kapljic eteričnega olja sivke.

sestavine za solni piling final

Sprva sem premešala suhe sestavine, torej sol in sodo bikarbono. Nato sem dodala ekstra deviško olivno olje in na koncu še eterično olje sivke. Vse sem dobro premešala in mešanico shranila v ličnem steklenem kozarcu. Sam videz embalaže je seveda polepšal mojo kopalnico in ob vseh kamenčkih ob kopalni kadi še poudaril spa vzdušje.

solni piling final

Če želite recept le preizkusiti, vam svetujem, da v manjši posodi premešate 2 žlici morske soli, malo sode bikarbone, 1 žlico ekstra deviškega olivnega olja ter kapljico ali dve eteričnega olja po želji. To bo zadostovalo za enkratno uporabo pilinga za celo telo. Odkrili boste, da piling lepo zgladi kožo, olivno olje pa jo neguje v tolikšni meri, da po samem pilingu ne boste potrebovali vlažilne kreme ali losjona.

Piling porabite najkasneje v roku 2 mesecev. Uporabljate ga lahko kot piling za telo in stopala, za nego obraza pa se mi zaradi soli zdi pregrob.

Sladkornega pilinga še nisem preizkusila, ampak nekako si predstavljam, da bi poleg lahko dodala eterično olje vanilije ali mešanico cimeta in pomaranče (morda manadarine), namesto oljčnega olja pa bi uporabila mandljevo olje.

Obstaja veliko različnih domačih receptov za piling za telo. Če imate tudi sami izkušnje z doma narejenimi pilingi, vas vabim, da izkušnje in recepte delite spodaj v komentarjih.

Delimo ideje: