RECEPTI

Jesenska enolončnica z bučkami

Jesenska enolončnica z bučkami je odlična jed za hladnejše jesenske dni. Pogreje nas že na prvi pogled, saj vsebuje veliko sezonske zelenjave (maslena buča, buča zucchini, korenje in paprika). Priprava je preprosta in hitra, zato jo lahko naredimo tudi med tednom. Priprava in kuhanje nam vzameta le dobro uro časa, jed pa je tako bogata, da jo lahko uživamo kar samostojno.

jesenska enolončnica
Jesenska enolončnica z bučkami

Sestavine:

  • 2-3 žlice olja
  • 1 čebula
  • 500 g piščančjega mesa
  • 500 g  maslene buče
  • manjša zucchini bučka
  • 1 paprika (zelena ali rdeča)
  • 2 korenčka
  • 200 ml pasiranih paradižnikov
  • 2 veliki žlici grškega jogurta
  • 50-70 g testenin za juho
  • 1,5 l vode
  • poper
  • sol
  • 1 čajna žlica začimbne mešanice (Vegeta)
  • česen v prahu
  • 2 čajni žlici sladke rdeče paprike

Priprava:

Na drobno nasekljamo čebulo, piščančje meso pa narežemo na manjše koščke. V večjo posodo dodamo olje, nato pa na olju pražimo čebulo toliko časa, da lepo pozlati. Piščančje meso dodamo čebuli, malo solimo in popramo. Pokrijemo posodo in še naprej vse skupaj dušimo približno 10 minut. Vmes nekajkrat premešamo. V tem času očistimo in na manjše koščke narežemo vso zelenjavo (masleno bučo, bučo zucchini, papriko in korenje). Ko se piščančje meso že lepo obarva, dodamo masleno bučo, korenje, papriko, pasiran paradižnik in vodo. Vse dobro premešamo, pokrijemo s pokrovko, povečamo ogenj in počakamo, da vse skupaj zavre. Ko vsebina zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo, da vsebina počasi vre naprej. Čez 15 minut dodamo še bučko zucchini, grški jogurt in preostale začimbe (sladko rdečo papriko, česen v prahu in Vegeto). Premešamo in pustimo, da se vse skupaj kuha še 15 minut. Proti koncu dodamo testenine za juho in kuhamo nadaljnjih 5-10 minut (oziroma po navodilih na embalaži za testenine).

Jed lahko postrežemo samostojno ali s kosom opečenega kruhka.

 

Delimo ideje: