ORGANIZACIJA DOMA

DIY organizator za konzerve

Organizator za konzerve je priročen pripomoček, ki ga lahko uporabimo v kuhinji ali kuhinjski shrambi za shranjevanje konzerviranih in vloženih živil. S pomočjo organizatorja vse omenjene izdelke lahko shranjujemo stopničasto, kar zagotavlja boljšo preglednost in dosegljivost. Zelo dobro se obnese v kuhinji, kjer shranjujemo več konzerv različnih velikosti.

Danes na spletu lahko najdemo kar nekaj izdelkov, ki zagotavljajo takšno shranjevanje. Predvsem so to organizatorji za začimbe, ki pa po velikosti običajno niso primerni za shranjevanje konzerv – predvsem zaradi njihovega širšega premera. Prav tako lahko njihove cene segajo vse do 40 €.

Organizator za konzerve
Organizator za stopničasto shranjevanje

Organizator za konzerve – naredi sam

Organizator, ki zagotavlja stopničasto shranjevanje konzerv, lahko naredimo tudi sami. Uporabimo širše ravne deske (če smo vešči žaganja z manjšo žago) ali pravokotne organizatorje za predale. Jaz sem uporabila slednje.

Pravokotne organizatorje ali deske zložimo eno na drugo, da ustvarimo stopničke. Ustvarimo lahko toliko nivojev, kot jih potrebujemo, omejuje nas le prostor v omari. Za boljšo stabilnost lahko deske ali organizatorje tudi zlepimo. V tem primeru priporočam, da uporabite obojestranski lepilni trak. 

 

Strankam vedno svetujem, da pred nakupom organizatorjev preverijo, če imajo doma že kaj na voljo. Običajno so to škatle in košare. Če pa imate na voljo odvečne pravokotne organizatorje za predale, katere lahko zlagate enega na drugega, pa v primeru organizacije konzerviranih izdelkov uporabite tudi te.

 

Delimo ideje: