ORGANIZACIJA DOMA

Pripomočki za organizacijo doma, primerni za vsak dom

Pravi pripomočki za organizacijo doma lahko neznansko izboljšajo naš vsakdan in bivanje v našem domu. Danes predstavljam 5 organizacijskih pripomočkov, ki so primerni za večja in manjša gospodinjstva. Nakup teh zagotovo ne boste obžalovali. Vse naštete uporabljamo tudi pri nas doma.

Nastavljivi razdelilniki za predale

Na spletu in v trgovinah najdemo veliko različnih organizatorjev, s katerimi lahko uredimo notranjost predalov. Z določenimi lahko organiziramo oblačila v predalih garderobne omare, z drugimi pa razvrstimo pribor v kuhinji. Obstajajo pa tudi nastavljivi razdelilniki za predale, ki jih lahko uporabljamo v kateremkoli prostoru našega doma. Njihova največja prednost je prilagodljivost, ker jih lahko po potrebi premikamo in prilagajamo vsebini predalov. Sama jih uporabljam v garderobni omari v otroški sobi, kjer z njihovo pomočjo pregledno shranjujem večino otroških oblačil. Otroka skoraj vsako sezono potrebujeta večja oblačila, nastavljivi razdelilniki pa mi omogočajo, da prostor za shranjevanje temu tudi prilagajam.

Pripomočki za organizacijo doma
Nastavljivi razdelilniki za omare

Velika prednost nastavljivih razdelilnikov je tudi 100% izkoristek prostora, ker jih lahko prilagodimo celotni površini predala. Ob nakupu moramo biti pozorni na dimenzije in možnosti postavitve. 

Organizator v obliki kovčka

Organizator v obliki kovčka je primeren za shranjevanje več manjših sorodnih predmetov. Tak organizator običajno vsebuje razdelke, ki zagotavljajo večjo preglednost nad drobnarijami. Njegova prednost sta tudi prenosnost in preprosto vzdrževanje. Pri nas enega uporabljamo za vse otroške pisalne potrebščine (barvice, flomastre, štampiljke, krede in voščene barvice), drugega pa za šivalni pribor. Tako naštete predmete z lahkoto prenašamo iz ene sobe v drugo.

Organizator z razdelki
Prenosni organizator v obliki kovčka

Vstavki za police

Vstavke za police običajno uporabljamo v kuhinjskih omarah. Z vstavki ne ustvarjamo le dodatnih polic, ampak tudi dodatni prostor. S pomočjo vstavkov lahko bolj učinkovito razporejamo večje in manjše predmete in posledično bolje izkoristimo višino omar. Naša kuhinja ni velika, zato vstavki za police predstavljajo pomemben organizacijski pripomoček v kuhinjskih omarah.

Pripomočki za organizacijo doma
Vstavek za police

Prozorni razdelilniki za predale

Prozorne (pa tudi neprozorne) razdelilnike za predale lahko kupimo posamično ali v setih. So najbolj razširjena rešitev za organizacijo drobnarij. Z njihovo pomočjo lahko ustvarimo neprecenljiv red v večini predalov, ki se nahajajo v našem domu. Največkrat jih uporabljamo za shranjevanje pisarniških potrebščin, v kopalnici za razvrščanje kozmetičnih izdelkov in za manjše modne dodatke. Uporabljamo jih lahko praktično v vseh predalih, kjer shranjujemo vsakodnevne drobnarije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadeja l Preprosto in lepo (@preprostoinlepo.si)

 

Organizatorji za pokončno shranjevanje oblačil

Ko se posamezniki in družine odločijo za organizacijo doma, v večini primerov začnejo pri oblačilih. Morda imamo zato na tem področju pripomočkov za organizacijo doma tudi največ izbire. Z organizatorji, v katerih lahko pokončno shranjujemo oblačila (spodnje perilo, nogavice, pižame, športna oblačila, majice in hlače iz denima), v garderobni omari ustvarimo največ reda in tudi najbolje izkoristimo prostor. Postavimo jih lahko na police ali v predale, v veliko pomoč pa so lahko tudi pri menjavi sezonskih oblačil, ker omogočajo hitro menjavo.

Kot že omenjeno, naštete organizacijske pripomočke uporabljamo tudi pri nas doma in to že vrsto let. Njihova uporabnost in vsestranskost zagotavljata red na dolgi rok, ker ne predstavljajo le “trendovske” rešitve.

 

Delimo ideje: