RECEPTI

Otroška kremna rezina s piškoti

Otroška kremna rezina s piškoti je sladica, ki sem jo pripravila že večkrat to poletje. Zaradi visokih poletnih temperatur sem pripravljala predvsem sladice, ki ne zahtevajo peke ali kuhanja. Poimenovala sem jo otroška kremna rezina zato, ker lahko pri pripravi pomagajo tudi otroci.

Kratki in preprosti recepti so primerni tudi za najmlajše, saj med procesom ne zgubijo zanimanja. Za pripravo te sladice potrebujemo le pol ure. Namesto listnatega testa uporabimo maslene piškote, za kremo pa uporabimo kar pripravek za kremšnite v prahu, ki ne potrebuje kuhanja. 

Prednost uporabe maslenih piškotov ni le v hitri pripravi. Ob uživanju kremne rezine se tako izognemo tudi nerodnemu rezanju testa, saj s priborom lažje zarežemo v sladico.

Otroška kremna rezina s piškoti
Otroška kremna rezina s piškoti

Sestavine:

  • 100-120 g maslenih piškotov
  • 100 ml mleka
  • Krema za kremšnite brez kuhanja 
  • 800 ml mleka za kremo za kremšnite
  • 350 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Priprava:

V skledo prelijemo sladko smetano za stepanje in dodamo zavitek vanilijevega sladkorja. S pomočjo ročnega mešalnika smetano stepemo in jo postavimo v hladilnik. Nato po receptu, ki je naveden na škatli kreme za kremšnite (jaz uporabljam od Dr. Oetker), pripravimo kremo. Z ročnim mešalnikom premešamo mešanico in mleko, da nastane gosta krema. Postavimo na stran. Maslene piškote za nekaj sekund namočimo v mleko, nato pa jih položimo na dno pravokotnega pekača ali globokega pladnja (mere približno 30×25 cm). Dva do tri piškote pustimo na strani za posip. Na piškotno dno enakomerno razporedimo kremo za kremšnite, nato pa po vrhu razporedimo še stepeno smetano. Piškote, ki smo jih prihranili za posip, postavimo v čisto kuhinjsko PVC vrečko z zapiralom in s tolkačem piškote zdrobimo v grobe drobtine. Namesto tolkača lahko uporabimo tudi kuhinjski valjar. Piškotne drobtine posujemo po smetani in sladico postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, preden jo postrežemo.

 

Delimo ideje: