Dekoracija,  Organizacija doma

Okvir za modne in lasne dodatke

Žal zamujam s tedensko objavo. Električni mrk je dosegel tudi naše kraje in do solidne spletne povezave sem se dokopala šele danes. Zadnja dva dneva sem taborila pri svojih v Ljubljani in veliko časa preživela tudi z mojo nečakinjo. Projekt, ki ga bom predstavila tokrat, je dejansko bil darilo zanjo.

Med iskanjem rešitve za shranjevanje nakita in modnih dodatkov sem naletela na idejo, kako lahko okvir za slike uporabimo za nakit. Zamislila sem si, da bi okvir postavila na notranjo stran vrat garderobne omare. Ker pa imam vgradno omaro z drsečimi vrati, sem se odločila, da bom okvir prilagodila shranjevanju modnih in predvsem lasnih dodatkov 4-letne deklice.

Ema ima veliko različnih sponk, elastik in drugih dodatkov za lase. Prevladujoči barvi sta predvsem roza in vijolična, zato sem jih uporabila tudi pri izdelavi okvirja. Za projekt sem uporabila:

  • okvir dimenzije 30 x 40 cm
  • moosgumi dimenzije 30 x 40 cm
  • svileni darilni trak
  • risalni žebljički
  • lepilo (namenjeno za Moosgumi)

okvir za nakit materialMaterial za okvir

Sprva sem razmišljala, da bi za podlago uporabila ostanke blaga in ga podložila s peno. Kasneje sem se odločila za penasto gumo (Moosgumi), ker me je stala le 0,70 €. Peno sem prilepila na ozadje okvirja z lepilom za Moosgumi. Darilna trakova različnih vzorcev sem razrezala na prilagajoče dolžine po višini in širini okvirja. Vsak trak sem posebej prilepila na zadnji strani ozadja in dodatno pritrdila z žebljički. Trakovi so idealni za pripenjanje različnih špangic in sponk. V spodnjem desnem kotu sem pustila nekaj prostora, kjer sem dodala žebljičke, ki služijo obešanju verižic,  zapestnic in elastik.

okvir za nakitOkvir za nakit in lasne dodatke

Zgornja slika je simbolična in predstavlja možnosti shranjevanja dodatkov. V resnici pa komaj čakam, da bodo okvir zapolnile vse tiste živobarvne sponke in Hello Kitty špangice.

Delimo ideje: